Нормандські радники хочуть вибрати дату переговорів з псевдореспубліками, Єрмак спростував

Читать на русском
При цьому глава ОПУ Андрій Єрмак в жорсткій формі спростував навіть саму можливість обговорення питання про прямі переговори з проросійськими бойовиками
Андрій ЄрмакУкраїнська правда

Радники глав держав Нормандського формату на зустрічі 26 січня в Парижі можуть обговорити питання переговорів безпосередньо з псевдореспубліками бойовиків Донбасу.

Про це повідомляє Deutsche Welle з посиланням на агентство dpa і його джерела.

Так, джерела в Єлисейському палаці (офіційна резиденція президента Франції - ред.) розповіли виданню, що 26 січня Нормандські радники планують вибрати дату, коли «Україна проведе переговори з сепаратистами про особливий статус Донбасу». Крім цього, на переговорах будуть обговорюватися гуманітарні аспекти та майбутнє України щодо ситуації на Донбасі.

Варто відзначити, що глава Офісу президента України Андрій Єрмак, який бере участь у зустрічі політичних радників Нормандського формату, в жорсткій формі спростував навіть саму можливість обговорення питання про прямі переговори з проросійськими бойовиками.

«Ми будемо говорити про відновлення режиму повного припинення вогню, який, на жаль, працює з великими порушеннями. Будемо говорити про гуманітарні питання, про відкриття пропускних пунктів і про майбутню роботу Нормандського формату. Позиція України, яку багато разів висловлювали на різних рівнях, є незмінною, вона відповідає українським інтересам. Ніяких прямих переговорів з сепаратистами не було і не буде. А подібні вигадки з'являються завдяки маніпуляторам, які вже багато разів намагалися створити «зраду» на рівному місці: на режимі припинення вогню, обміні полоненими, роботі ТКГ» - написав він у своєму Facebook.

Раніше в Офісі президента озвучили очікування від зустрічі політичних радників в Нормандському форматі.

Також нагадаємо, 22 січня Єрмак повідомив, що зустріч політичних радників лідерів нормандської четвірки запланована на 26 січня.

Регулярную подборку актуальной проверенной информации от «Слово и дело» читайте в телеграм-канале Pics&Maps

Отримуйте оперативно найважливіші новини та аналітику від «Слово і діло» в вашому VIBER-месенджері.

ЧИТАЙТЕ у TELEGRAM

найважливіше від «Слово і діло»
Поділитися: