Туреччина заявила, що готова бути посередником між Україною і РФ

Читать на русском
Загострення російсько-українського протистояння було б великою помилкою, яка спровокувала б чергову кризу безпеки в регіоні. Тому Туреччина готова бути посередником між Україною та Росією.
TVP.INFO

Загострення російсько-українського протистояння було б великою помилкою, яка спровокувала б чергову кризу безпеки в регіоні. Тому Туреччина готова бути посередником між Україною та Росією.

Про це заявив спікер Великих національних зборів Туреччини Мустафа Шентоп.

«На нашу думку, це було б поразкою для кожної країни, на яку впливатиме такого роду інтервенція. Україна не є членом НАТО, але вона на кордоні Альянсу. З погляду перспективи, є ризик, що таке втручання, конфлікт не зупиниться на цьому кордоні, а пошириться далі. Тоді це зашкодить кожному», – заявив він.

Ескалація конфлікту: що буде замість повномасштабної агресії РосіїРосія вдруге у 2021 році брязкає зброєю біля кордонів України. Втім, чи справді все йде до повномасштабної агресії – аналізував політолог Олександр Радчук.

Спікер турецького парламенту вважає, що для збереження миру у світі потрібно, щоб усі країни висловлювали свою думку з цього приводу. А Туреччина могла б бути медіатором у таких питаннях.

Нагадаємо, Лідер Туреччини Реджеп Тайіп Ердоган може організувати переговори президентів України та Росії Володимира Зеленського та Володимира Путіна. У президента заявили про те, що Анкара має гарні стосунки як з Києвом, так і з Москвою.

Раніше повідомлялося про те, що лідери Туреччини та Росії Реджеп Тайіп Ердоган та Володимир Путін обговорили ситуацію в Україні.

Регулярную подборку актуальной проверенной информации от «Слово и дело» читайте в телеграм-канале Pics&Maps

Отримуйте оперативно найважливіші новини та аналітику від «Слово і діло» в вашому VIBER-месенджері.

ПІДПИСУЙТЕСЬ НА НАШ YOUTUBE КАНАЛ

та дивіться першими нові відео від «Слово і діло»
Поділитися: