Київ просить у США системи ППО Patriot, але в Білому домі вагаються – CNN

Читать на русском
Росіяни, як і раніше, тримають біля кордонів України сильну армію. На тлі цього в Білому домі роздумують над тим, чи варто передавати Україні більше зброї
ЗРК PatriotФото ВПС США

Україна просить у США більше військової допомоги. Зокрема, Київ хотів би отримати у своє розпорядження системи протиповітряної оборони Patriot. Однак Білий дім знаходиться в роздумах, чи варто передавати Україні більше озброєння, оскільки ситуація на кордоні України та Росії залишається напруженою.

Про це повідомляє американський телеканал CNN з посиланням на власні джерела в адміністрації США.

Санкції замість ескалації: про що домовилися Путін і БайденПереговори Байдена та Путіна мали знизити напруженість на східному кордоні та ризик ескалації. Владислав Фарапонов вважає, що на це є шанси.

Росіяни як і раніше тримають біля кордонів України сильну армію. На тлі цього в Білому домі роздумують над тим, чи варто передавати Україні більше зброї. Київ і так отримав за 2021 рік чимало військової допомоги, в тому числі ПТРК Javelin, патрульні катери типу Island і багато іншого. Але Києву цього замало-український Уряд наполягає на передачі Збройним силам України комплексів ППО Patriot.

З ще одного боку, Вашингтон побоюється, що поставки зброї в Україні в той момент, коли США і Європа намагаються домогтися від Москви деескалації, можуть бути сприйняті в Кремлі, як провокаційні та призвести до наслідків.

Можливе вторгнення РФ в Україну: як Захід готовий відповісти на російську агресіюЧим Україні зможуть допомогти США, країни-члени ЄС та інші союзники у разі повномасштабного вторгнення Росії.

З усім тим, в результаті Білий дім не виключає ніяких варіантів військової допомоги України, окрім хіба що прямого розміщення військ США на її території.

Тим часом радник адміністрації американського президента Джейк Салліван заявив, що в США ведеться підготовка додаткової військової допомоги для України. Президент США Джозеф Байден незабаром прийме та оголосить рішення про надання посиленого пакета озброєнь і військової техніки для Києва.

Регулярную подборку актуальной проверенной информации от «Слово и дело» читайте в телеграм-канале Pics&Maps

Отримуйте оперативно найважливіші новини та аналітику від «Слово і діло» в вашому VIBER-месенджері.

ПІДПИСУЙТЕСЬ У GOOGLE NEWS

та стежте за останніми новинами та аналітикою від «Слово і діло»
Поділитися: