Україна та Туреччина підписали угоду про ЗВТ

Читать на русском
Україна та Туреччина у четвер, 3 лютого, підписали угоду про вільну торгівлю. На церемонії були присутні Володимир Зеленський та Реджеп Тайїп Ердоган.
president.gov.ua

Україна та Туреччина у четвер, 3 лютого, підписали угоду про вільну торгівлю. На церемонії були присутні президент України Володимир Зеленський та президент Туреччини Реджеп Тайїп Ердоган.

Трансляцію підписання вела пресслужба ОПУ у Facebook.

ЗВТ України з іншими державами: як змінювався експорт та імпорт товарівЯк змінювався експорт та імпорт товарів між Україною та країнами, з якими діє зона вільної торгівлі – на інфографіці.

Свої підписи поставили прем'єр-міністр України Денис Шмигаль та міністр торгівлі Туреччини Мехмет Муш.

Базова позиція документа – встановлення Туреччиною 0% мит на 10 337 товарних позицій, що становить 95% загальної кількості товарів, що експортуються Україною. Крім того, ще на 1348 товарних позицій діятимуть тарифні квоти або зменшені мита.

За допомогою угоди Україна отримає покращені умови доступу на турецький ринок переробленої аграрної продукції завдяки 0% мита на постачання Туреччиною зернових.

Також угодою передбачається повне скасування турецьких мит на промислову продукцію. Так, нульове мито встановлюється на 510 із 840 металургійних товарів, на 130 встановлено часткове зменшення мита та для 167 товарів металургії нададуть квоти мінімум на 411 000 тонн.

Крім цього, товар, який виробляється Україною з турецької сировини після активування угоди, буде вважатися українським і зможе безмитно потрапити на ринки всіх європейських країн.

За попередніми прогнозами уряду, угода щорічно даватиме +2,2% до ВВП та +2,6% до доходів домогосподарств.

Нагадаємо, сьогодні вранці до Києва з візитом прибув президент Туреччини Реджеп Тайїп Ердоган.

Напередодні Кабмін схвалив проект угоди про вільну торгівлю між Україною та Туреччиною.

«Слово і діло» пропонує подивитися, як змінювався експорт та імпорт України з 2014 року.

Регулярную подборку актуальной проверенной информации от «Слово и дело» читайте в телеграм-канале Pics&Maps

ЧИТАЙТЕ у TELEGRAM

найважливіше від «Слово і діло»
Поділитися: