Сьогодні Ердоган приїде в Україну: яка програма візиту

Читать на русском
Президент Туреччини прибуде до Києва. Зеленський та Ердоган підпишуть угоду про Зону вільної торгівлі.
Фото ОПУ.

У четвер, 3 лютого, президент Турецької Республіки прибуде до Києва. Володимир Зеленський та Реджеп Таїп Ердоган підпишуть угоду про Зону вільної торгівлі.

Як повідомили в ОПУ, у Маріїнському палаці відбудеться офіційна церемонія. Зустріч двох президентів зі ЗМІ запланована на 15.25.

ЗВТ України з іншими державами: як змінювався експорт та імпорт товарівЯк змінювався експорт та імпорт товарів між Україною та країнами, з якими діє зона вільної торгівлі – на інфографіці.

Відомо, що Ердоган прибуде до Києва також і для переговорів стратегічного рівня через загрозу російського вторгнення в Україну.

Нагадаємо, Кабінет Міністрів схвалив проєкт угоди про вільну торгівлю між урядом України та урядом Турецької Республіки. Переговори про вільну торгівлю між країнами тривають з 2011 року, коли було підписано Декларацію про стратегічне партнерство країн.

Раніше «Слово і діло» проаналізувало, як змінювався експорт та імпорт товарів з країнами, які уклали з Україною угоду про ЗВТ.

Також ми писали про те, що Ердоган запропонував українському президентові Володимиру Зеленському та президенту РФ Володимиру Путіну провести переговори в Анкарі.

Крім того, він заявив, що не вірить у можливе вторгнення РФ до України.

Регулярную подборку актуальной проверенной информации от «Слово и дело» читайте в телеграм-канале Pics&Maps

ЧИТАЙТЕ у TELEGRAM

найважливіше від «Слово і діло»
Поділитися: