Суд заарештував суддю Чернігівського адмінсуду, але за нього уже внесли заставу

Читать на русском
Апеляційна палата взяла під варту підозрюваного суддю адміністративного суду, проте за нього вже внесли заставу.
Апеляційна палата Вищого антикорупційного судуфото: «Слово і діло»

Апеляційна палата Вищого антикорупційного суду відправила під варту суддю Чернігівського окружного адміністративного суду Дмитра Лобана, якого раніше відпустили під 775 820 грн застави. Втім йому визначили альтернативою 998 800 грн застави, яку за нього внесли 8 грудня.

Про це журналісту «Слово і діло» повідомили у Спеціалізованій антикорупційній прокуратурі та ВАКС.

Раніше Вищий антикорупційний суд відпустив підозрюваного Лобана під заставу з обов'язками. Однак прокурор САП подав скаргу на це рішення і її задовольнили. 6 грудня апеляційна палата ВАКС відправила Лобана під варту і визначила йому 998 800 грн застави.

Як повідомили у САП, 8 грудня за підозрюваного суддю Чернігівського окружного адмінсуду внесли ці гроші. Наразі він зобов'язаний прибувати за кожним їхнім викликом та вимогою; не відлучатися з Чернігова без дозволу; утримуватися від спілкуватися зі свідками; повідомляти про зміну свого місця проживання та здати на зберігання закордонні паспорти.

«На рахунок Вищого антикорупційного суду надійшли 998 800 грн застави за суддю Чернігівського окружного адміністративного суду, якого підозрюють у вчиненні кримінального правопорушення, передбаченого частиною 4 статті 368 Кримінального кодексу України», – сказала керівниця відділу комунікацій ВАКС Олеся Чемерис.

Нагадаємо, 9 листопада детектив НАБУ і прокурори САП викрили на одержанні неправомірної вигоди суддю Чернігівського окружного адміністративного суду Дмитра Лобана. Його також затримали в порядку статті 208 Кримінального процесуального кодексу України, тобто одразу після скоєння кримінального правопорушення.

Вже 10 листопада в Офісі генерального прокурора вказану підозри підписали та її вручили прокурори САП за дорученням керівництва ОГП. Як встановило слідство, суддя попросив та одержав неправомірну вигоду за ухвалення рішення в адміністративній справі на користь позивача. Служитель Феміди одержав кошти двома траншами: 7 тисяч доларів авансом, до винесення потрібного рішення, і $13 тис. – за фактом виконаної домовленості.

Отримуйте оперативно найважливіші новини та аналітику від «Слово і діло» в вашому VIBER-месенджері.

Регулярную подборку актуальной проверенной информации от «Слово и дело» читайте в телеграм-канале Pics&Maps

ЧИТАЙТЕ у TELEGRAM

найважливіше від «Слово і діло»
Поділитися: