В Україні затвердили план вакцинації від коронавірусу-2022

Читать на русском
Документ передбачає обов'язок обласних та КМДА забезпечити охоплення вакцинацією неповнолітніх та не менше 70% дорослих, включаючи 80% українців віком від 60 років.
Інтерфакс

У середу, 2 лютого, Кабмін затвердив Національний план вакцинації від коронавірусу на 2022 рік.

За інформацією пресслужби МОЗ, документ передбачає бустерні дози, охоплення щепленням дітей та підлітків віком від 12 до 18 років.

Відповідно до плану, стратегія вакцинації проти коронавірусу в 2022 році полягатиме в наступному:

  • ревакцинації тих, хто вже отримав базовий курс щеплення минулого року;
  • вакцинації тих, хто ще не зробив щеплення;
  • охоплення щепленням дітей та підлітків віком від 12 до 18 років.

Документ передбачає обов'язок обласних та КМДА забезпечити охоплення вакцинацією неповнолітніх та не менше 70% дорослих, включаючи 80% українців віком від 60 років. Особлива увага звертається на тих, хто перебуває у групі ризику.

Крім того, у документі з'явилася норма, яка передбачає створення регіональних міжвідомчих координаційних комісій щодо його виконання та затвердження регіональних планів щодо вакцинації на 2022 рік.

За словами очільника МОЗ Віктора Ляшка, цього року планується наростити темпи вакцинації. За його словами, для цього в Україні створено всі умови, у тому числі із постачанням прищеплювальних препаратів.

Нагадаємо, в Україні отримати 1 тисячу гривень за вакцинацію двома дозами від COVID-19 наразі зможуть і підлітки 14-18 років. Уряд розширив список товарів та послуг, на які можна витратити гроші.

Регулярную подборку актуальной проверенной информации от «Слово и дело» читайте в телеграм-канале Pics&Maps

ПІДПИСУЙТЕСЬ НА НАШ YOUTUBE КАНАЛ

та дивіться першими нові відео від «Слово і діло»
Поділитися: