У Єврокомісії заявили, що ціни на газ залишаться високими: причини

Читать на русском
Європа зіткнулася з рекордними цінами на енергоносії. Геополітична напруженість за східним кордоном ЄС і скорочення поставок газу з території Росії призводить до того, що ціни будуть надалі високими.
GettyImages

Європа зіткнулася з рекордними цінами на енергоносії. Геополітична напруженість за східним кордоном ЄС і скорочення поставок газу з території Росії призводить до того, що ціни будуть надалі високими.

Про це повідомляє єврокомісар з енергетики Кадрі Сімсон.

Вона зауважила, що у короткостроковій перспективі Європа зіткнеться з незвично високими цінами на енергоносії. В останні місяці можна бачити, як світові ціни на газ досягли історичного максимуму, що надає непрямий вплив на ціни на енергоносії в Європі.

За словами Кадрі Сімсон, споживачі і підприємства по всьому ЄС щосили намагаються оплатити рахунки, і уряди втрутилися, щоб пом'якшити вплив незвично високих цін. Заходи включають в себе коригування оподаткування та мит, а також пряму підтримку, ваучери та інші заходи.

«Хоча це значно пом'якшило вплив високих цін, цього недостатньо, щоб покласти край ситуації, що склалася, на яку, звичайно ж, впливає безліч факторів, у тому числі глобальних і геополітичних», – додала вона.

Нагадаємо, раніше повідомляли, що у разі вторгнення Росії Україна зможе забезпечувати газом населення і важливі інфраструктурні об'єкти протягом тижня. Такий сценарій можливий при припиненні транзиту або руйнуванні трубопроводів.

Додамо, «Газпром» знизив транзит газу через Україну до однієї з європейських країн. З початку 2022 року прокачування російського газу через Україну у Словаччину знизилося втричі.

Окрім цього, у російському «Газпромі» звинуватили в дефіциті газу у ЄС безпосередньо Європу.

Регулярную подборку актуальной проверенной информации от «Слово и дело» читайте в телеграм-канале Pics&Maps

Отримуйте оперативно найважливіші новини та аналітику від «Слово і діло» в вашому VIBER-месенджері.

ПІДПИСУЙТЕСЬ НА НАШ YOUTUBE КАНАЛ

та дивіться першими нові відео від «Слово і діло»
Поділитися: