Агресія Росії: Румунія готова збільшити присутність НАТО на своїй території

Читать на русском
Румунія готова збільшити присутність військового контингенту НАТО на своїй території через можливу ескалацію ситуації на кордоні з Україною.
newsmaker.md

Румунія готова збільшити присутність військового контингенту НАТО на своїй території через можливу ескалацію ситуації на кордоні з Україною.

Про це повідомив президент Румунії Клаус Йоханніс, пише видання G4.

«Ми готові прийняти посилену присутність союзників на нашій території», - сказав президент країни та наголосив на необхідності солідарності в рамках НАТО та ЄС.

Український редут: нові геополітичні виклики для ЄС та НАТОЩо означатиме для Європи повномасштабна війна в Україні та чи знайдуть запобіжники такого розвитку подій країни-учасниці НАТО – аналізував політолог Олександр Радчук.

Він також додав, що нарощування сил Росії у Чорноморському регіоні впливає на безпеку.

«Масове нарощування Росією військової присутності у Чорноморському регіоні впливає на міжнародну безпеку. Ці дії Росії підвищують можливість застосування сили проти України», - заявив Йоханніс.

Президент країни також закликав румунів не боятися можливої ​​війни.

«Румунія, як член НАТО, має всі гарантії безпеки. Я запевняю румунських громадян, що ми разом із нашими союзниками готові обговорювати, вирішувати та здійснювати найкращі заходи для нашої безпеки, для безпеки всіх», - заявив Йоханніс.

Раніше ми писали, що НАТО посилює свою військову присутність у країнах Східної Європи на тлі нарощування Росією кількості військ на українському кордоні.

Також нагадаємо, що НАТО проведе військові навчання за Північним полярним колом.

Регулярную подборку актуальной проверенной информации от «Слово и дело» читайте в телеграм-канале Pics&Maps

Отримуйте оперативно найважливіші новини та аналітику від «Слово і діло» в вашому VIBER-месенджері.

ЧИТАЙТЕ у TELEGRAM

найважливіше від «Слово і діло»
Поділитися: