Антикорупційний суд виправдав ексчиновницю Волинської ОДА

Читать на русском
Антикорупційний суд вийшов з нарадчої кімнати і оголосив виправдувальний вирок колишній очільниці одного з управлінь Волинської ОДА.
Вищий антикорупційний судфото: «Слово і діло»

Вищий антикорупційний суд виправдав колишню начальницю Управління капітального будівництва Волинської обласної державної адміністрації, яку Спеціалізована антикорупційна прокуратура обвинувачувала у зловживанні службовим становищем, що завдало збитків Міністерству оборони.

«15 вересня, колегія суддів Вищого антикорупційного суду ухвалила вирок, яким визнала невинуватою колишню начальницю Управління капітального будівництва Волинської облдержадміністрації у вчиненні кримінального правопорушення, передбаченого ч. 2 ст. 364 КК України. У діях вказаної особи відсутній склад кримінального правопорушення», – інформує суд.

За даними «Слово і діло», йдеться про екскерівницю управління капбудівництва Волинської ОДА Лілію Павленко.

Як стверджує сторона обвинувачення, ексчиновниця Волинської ОДА внесла зміни до проєктно-кошторисної документації із зведення опорних пунктів (бліндажів) на території проведення АТО (ООС) в Донецькій області. В результаті цього підрядники збудували взводні опорні пункти з матеріалів, які з військової точки зору, не придатні для цього типу споруд. Вказані дії завдали збитків Міноборони на загальну суму понад 2 млн грн.

Нагадаємо, справу ексчиновниці Волинської ОДА передали до Вищого антикорупційного суду в листопаді 2019 року.

Раніше ВАКС оголосив вирок харківським колишнім посадовцям та засудив їх до позбавлення волі.

Регулярную подборку актуальной проверенной информации от «Слово и дело» читайте в телеграм-канале Pics&Maps

ЧИТАЙТЕ у TELEGRAM

найважливіше від «Слово і діло»
Поділитися: