Нові результати соцопитування: за кого проголосували б українці у січні

Читать на русском

У тому випадку, якби вибори президента відбулися наприкінці січня цього року, найбільше голосів отримали б два кандидати.
Слово і діло

У тому випадку, якби вибори президента відбулися наприкінці січня цього року, найбільше голосів отримали б два кандидати.

Про це свідчать дані опитування Центру Разумкова.

За результатами опитування, за Володимира Зеленського планують голосувати 26,0% тих, хто має намір взяти участь у виборах та визначився з вибором, за Петра Порошенка – 24,2%.

Мають намір проголосувати за Юлію Тимошенко 10,3%, за Дмитра Разумкова – 8,2%. По 7,0% проголосували б за Юрія Бойка та Євгена Мураєва.

За Ігоря Смєшка готові проголосувати 5,4%, за Володимира Гройсмана 3,1%, за Олега Ляшка 2,0%, за Віктора Медведчука 1,6%, за Олега Тягнибока 0,9%.

Дослідження проведено Центром Разумкова з 28 по 31 січня 2022 року серед 1206 респондентів у всій Україні, за винятком окупованих територій. Метод – телефонні інтерв'ю з використанням комп'ютера (computer-assisted telephone interviews, CATI) на основі випадкової вибірки мобільних телефонних номерів. Статистична похибка вибірки вбирається у 2,9%.

Раніше ми писали про те, що в середині січня найвищу підтримку мали Володимир Зеленський (за нього проголосували б 23,5% серед тих, хто визначився з вибором) та Петро Порошенко (20,9%).

Зазначимо, у соцопитуванні за грудень 2021 року також лідирував Зеленський (17,5% усіх опитаних або 24% тих, хто візьме участь у виборах та визначився, за кого голосуватиме), а за Порошенка збиралися віддати свої голоси відповідно 11% та 16% опитаних.

«Слово і діло» розбиралося, який рівень недовіри до лідерів держав було зафіксовано наприкінці 2021-го.

Регулярную подборку актуальной проверенной информации от «Слово и дело» читайте в телеграм-канале Pics&Maps

Отримуйте оперативно найважливіші новини та аналітику від «Слово і діло» в вашому VIBER-месенджері.

ЧИТАЙТЕ у TELEGRAM

найважливіше від «Слово і діло»
Поділитися: