Стало відомо, скільки українців відкладають на пенсію – результати соцопитування

Читать на русском
Результати, звичайно, не дуже втішні - 53 відсотки респондентів, які ще не вийшли на пенсію, вважають, що будуть жити на пенсію від держави. 26 відсотків планують жити на відкладені раніше гроші
Ілюстративне фотоВідкрите джерело

Серед українців у віці від 18 до 60 років велика частина не відкладає собі на пенсію, і тільки ледь 40% замислюються про те, щоб це робити.

Про це свідчать результати опитування соціологічної компанії Gradus Research, повідомляє «Україна 24».

Згідно з даними опитування, 38% опитаних не відкладають, проте планують це робити в майбутньому. 31% не відкладають і навіть не планують цього робити. 6,1% відкладають на старість, а 10,8% роблять це від часу до часу.

Скільки в Україні пенсіонерів та як змінювалася їхня кількістьВ Україні проживає 10,6 млн. пенсіонерів. Як змінювалась їхня кількість за роки незалежності – на інфографіці.

53% респондентів, які ще не вийшли на пенсію, вважають, що будуть жити на пенсію від держави. 26% планують жити на відкладені раніше гроші, 22% - на заробітну плату від роботи, 10,9% - на матеріальну допомогу від дітей і родичів. 4,1% мають дивіденди від вкладень, а 2,7 - прибуток від бізнесу.

Нагадаємо, що у 2022 році заплановано 12 етапів підвищення пенсій для різних категорій, а на початку року середня пенсія складе 4 тисячі гривень. Також нагадаємо, з січня 2022 року зросте мінімальна пенсія для тих, хто втратив рідних в АТО та ООС.

Регулярную подборку актуальной проверенной информации от «Слово и дело» читайте в телеграм-канале Pics&Maps

Отримуйте оперативно найважливіші новини та аналітику від «Слово і діло» в вашому VIBER-месенджері.

ЧИТАЙТЕ у TELEGRAM

найважливіше від «Слово і діло»
Поділитися: