Маркарова заперечує наявність розбіжностей між Києвом і Вашингтоном

Читать на русском
Маркарова заперечує наявність розбіжностей і вважає, що зараз відносини України та США знаходяться на найвищому з 1991 року рівні.
Оксана МаркароваPostmen

Посол України в США Оксана Маркарова спростувала інформацію ряду західних ЗМІ про те, що між США та Україною існують розбіжності з приводу оцінки загрози російського вторгнення в Україну. На її думку, ніяких розбіжностей немає.

Про це вона заявила в ефірі американського телеканалу CBS.

«Ніяких непорозумінь немає. Послухайте, у нас можуть бути деякі дискусії, у нас може бути різниця в поглядах, але Сполучені Штати є нашим стратегічним партнером і, я б навіть сказала, стратегічним другом номер один» - сказала посол, нагадавши, що зараз відносини України та США знаходяться на найвищому з 1991 року рівні.

Загроза вторгнення Росії: яку допомогу Україні надали союзникиНа тлі загрози вторгнення Росії союзники України активно надають військову та фінансову допомогу. США та Британія поставили Україні зброю, у ЄС виділили макрофінансову допомогу.

Нагадаємо, раніше президент України Володимир Зеленський повідомив про підсумки своєї телефонної розмови з президентом США Джозефом Байденом, яка відбулася ввечері 27 січня.

28 січня Зеленський заявив, що супутникові знімки, які неодноразово публікують західні ЗМІ, не дають можливості об'єктивно оцінювати нарощування військ Росії на кордоні України. А рівень ескалації на кордоні з Росією зараз не вищий, ніж був на початку 2021 року.

На тлі скупого коментаря бесіди з Байденом і постійного заперечення загрози вторгнення РФ в Україну низка західних ЗМІ почала писати, що між Україною і США існують розбіжності з приводу оцінки загрози російського вторгнення.

Регулярную подборку актуальной проверенной информации от «Слово и дело» читайте в телеграм-канале Pics&Maps

Отримуйте оперативно найважливіші новини та аналітику від «Слово і діло» в вашому VIBER-месенджері.

ПІДПИСУЙТЕСЬ НА НАШ YOUTUBE КАНАЛ

та дивіться першими нові відео від «Слово і діло»
Поділитися: