Розвідка України вивезла з Києва секретну документацію та обладнання – Washington Post

Читать на русском
У матеріалах газети стверджується, що президент України Володимир Зеленський і його оточення не виключають варіанту, що Росія почне вторгнення
Ілюстративне фотоprofile.ua

Українські розвідувальні служби напередодні вторгнення Росії нібито провели операцію з евакуації секретних архівів розвідки та найбільш цінного обладнання з Києва в райони на Західній Україні - в якісь «безпечні місця».

Про це повідомляє американське видання Washington Post, не вказуючи джерел, з яких була отримана подібна інформація.

У матеріалах газети стверджується, що президент України Володимир Зеленський і його оточення не виключають варіанту, що Росія почне вторгнення. Тому вживаються певні заходи, а армія насичується озброєнням, яке передають західні країни. Розвідка нібито також вирішила вжити заходів, щоб вторгнення не застало зненацька її структури.

Загроза вторгнення Росії: яку допомогу Україні надали союзникиНа тлі загрози вторгнення Росії союзники України активно надають військову та фінансову допомогу. США та Британія поставили Україні зброю, у ЄС виділили макрофінансову допомогу.

«Українська розвідка перемістила конфіденційні файли та обладнання зі своєї штаб-квартири в столиці в безпечні місця на заході країни» - стверджує газета.

Додамо, Сполучені Штати дуже серйозно ставляться до нарощування сил Росії біля українських кордонів, проте в Пентагоні досі не можуть визначитися, чи нападе Путін на Україну.

Втім, в Україні загрозу швидкої війни заперечують. Так, президент України Володимир Зеленський 28 січня заявив, що супутникові знімки, які неодноразово публікують західні ЗМІ, не дають можливості об'єктивно оцінювати нарощування військ Росії на кордоні України. Більш точною інформацією володіє українська розвідка.

Регулярную подборку актуальной проверенной информации от «Слово и дело» читайте в телеграм-канале Pics&Maps

Отримуйте оперативно найважливіші новини та аналітику від «Слово і діло» в вашому VIBER-месенджері.

ЧИТАЙТЕ у TELEGRAM

найважливіше від «Слово і діло»
Поділитися: