У Франції виявили новий штам коронавірусу з півсотнею мутацій

Читать на русском
Поки немає жодних точних даних про те, наскільки новий штам коронавірусу заразний і смертоносний.
Ілюстративне фотоReuters

У Франції в місті Марсель знайдено новий штам коронавірусу. Його виявили у французьких громадян, які прибули на батьківщину з Камеруну. У новому варіанті коронавірусу щонайменше 46 мутацій.

Про це повідомляє австрійське видання Heute.

«Після того, як одна людина повернулася з поїздки в Камерун, дванадцять людей на півдні Франції були інфіковані раніше невідомою мутацією коронавірусу. Експерти вважають, що збудник міг з'явитися саме звідти» - сказано в повідомленні.

Новий штам коронавірусу «Омікрон»: що про нього відомоЗ'явився новий штам ковіду Омікрон. Які симптоми, чи небезпечний та чи ефективні проти нього вакцини – у матеріалі.

Поки немає ніяких точних даних про те, наскільки новий штам коронавірусу заразний і смертоносний. Експерти кажуть, що імовірна країна походження нового штаму, Камерун, відрізняється вкрай низькими навіть для Африки показниками вакцинації - всього 2,4% населення.

Нагадаємо, в іспанській провінції Каталонія виявили перші випадки так званої флурони - це одночасне захворювання і на коронавірус, і на звичайний грип. Зараз випадки поодинокі, а захворювання має легкий характер.

Регулярную подборку актуальной проверенной информации от «Слово и дело» читайте в телеграм-канале Pics&Maps

Отримуйте оперативно найважливіші новини та аналітику від «Слово і діло» в вашому VIBER-месенджері.

ЧИТАЙТЕ у TELEGRAM

найважливіше від «Слово і діло»
Поділитися: