США збирають РБ ООН через агресивні дії Росії

Читать на русском
США планують обговорити на засіданні загрозливу поведінку Росії на адресу України, зосередження російських військ біля українських кордонів і в Білорусі
Рада Безпеки ООНnews.un.org

Сполучені Штати ініціювали на 31 січня 2022 року відкрите засідання Ради Безпеки Організації об'єднаних Націй. Воно буде присвячене агресивним діям Росії і деескалації ситуації навколо України.

Про це заявила постійний представник США при ООН Лінда Томас-Грінфілд.

Дипломат розповіла, що рішення США скликати термінове засідання РБ ООН прийнято після того, як Вашингтон кілька тижнів тісно консультувався з Україною та іншими партнерами. США планують обговорити на засіданні загрозливу поведінку Росії на адресу України, зосередження російських військ біля українських кордонів і в Білорусі - ці питання мають важливе значення для світової безпеки.

Напасти не можна відступити: як Кремль сам загнав себе у кутПогрожуючи Сполученим Штатам та НАТО, Кремль загнав себе у ситуацію, в якій немає добрих рішень.

Томас-Грінфілд додала, що члени РБ ООН повинні уважно вивчити всі факти агресивної поведінки РФ, оскільки на карту поставлено дуже багато.

«Це не той момент, щоб чекати та спостерігати. Зараз потрібна повна увага Радбезу, і ми сподіваємося на пряме і цілеспрямоване обговорення в понеділок» - зазначила вона.

Нагадаємо, що США надали Росії письмову відповідь на «гарантії безпеки». Держсекретар США Ентоні Блінкен розкрив зміст відповіді.

НАТО у своїй письмовій відповіді Росії на її так звані «гарантії безпеки» навідріз відмовився зобов'язатися не приймати Україну в Альянс, як цього бажав Кремль у своєму ультиматумі.

Регулярную подборку актуальной проверенной информации от «Слово и дело» читайте в телеграм-канале Pics&Maps

Отримуйте оперативно найважливіші новини та аналітику від «Слово і діло» в вашому VIBER-месенджері.

ПІДПИСУЙТЕСЬ У GOOGLE NEWS

та стежте за останніми новинами та аналітикою від «Слово і діло»
Поділитися: