Зеленський розповів про фінансову допомогу іноземних держав

Читать на русском
Фінансовою підтримкою іноземні держави та міжнародні організації демонструють, що вірять у стійкість української економіки.
фото ОПУ

Фінансовою підтримкою іноземні держави та міжнародні організації демонструють, що вірять у стійкість української економіки.

Про це повідомив глава держави Володимир Зеленський під час зустрічі із представниками іноземних ЗМІ.

«Питання у фінансових гарантіях, питання у дуже правильних сигналах, це інвестиції чи фінансові гарантії, що надаються тією чи іншою державою... Питання не в сумах, а в тому, що вірять у стійкість економіки України і тому дають відповідні сигнали, наприклад програма МВФ, понад два мільярди доларів», – сказав Зеленський.

Загроза вторгнення Росії: яку допомогу Україні надали союзникиНа тлі загрози вторгнення Росії союзники України активно надають військову та фінансову допомогу. США та Британія поставили Україні зброю, у ЄС виділили макрофінансову допомогу.

Він зазначив, що нещодавно Канада запропонувала 120 мільйонів доларів кредиту. Україна також очікує на фінансову підтримку Франції та США.

«Сполучені Штати – до них звернення щодо у десятки разів більше грошей – таким був запит із нашого боку. Я думаю, що ми отримаємо підтримку, не можу сказати, яку суму» – сказав Зеленський.

Також він наголосив, що ЄС надасть макрофінансову допомогу в сумі 1,2 мільярда євро, а також певні кошти.

«Ми говоримо про сигнали різних країн Європейського Союзу, Сполучених Штатів, Канади, будь-яких наших друзів та партнерів... На усі ці сигнали ми очікуємо та очікуємо на наближення траншів», - сказав президент.

Також Зеленський відповів на запрошення Лаврова приїхати до Москви.

Регулярную подборку актуальной проверенной информации от «Слово и дело» читайте в телеграм-канале Pics&Maps

Отримуйте оперативно найважливіші новини та аналітику від «Слово і діло» в вашому VIBER-месенджері.

ЧИТАЙТЕ у TELEGRAM

найважливіше від «Слово і діло»
Поділитися: