В Офісі президента озвучили очікування від зустрічі політичних радників у Нормандському форматі

Читать на русском
Україна насамперед очікує активності у відстоюванні своєї позиції від міжнародних партнерів під час обговорення
Андрій Єрмакzik.ua

Голова Офісу президента України Андрій Єрмак пояснив, чого очікує українська сторона від зустрічі політичних радників у Нормандському форматі.

Про це він заявив в ефірі програми «Свобода слова» на телеканалі ICTV.

Переговори «нормандської четвірки»: чи є прогрес у виконанні домовленостей 2019 рокуЯк виконується комюніке нормандської четвірки, ухвалене після зустрічі в Парижі в грудні 2019 року. Розбір Слово і діло.

«Українська делегація вирушає післязавтра до Парижа, де відбудеться зустріч політичних радників лідерів Нормандського формату. По-перше, я хотів би сказати, що це дуже сильний, потужний сигнал, що нарешті вдалося розблокувати Нормандський формат, і він буде відбуватися в реальності. Всі представники підтвердили свою участь... Також я хотів би розвіяти деякі фейки, які останнім часом, а саме сьогодні почали з'являтися, і на жаль, в тому числі в українських ЗМІ, що нібито Україна була змушена прийняти якусь вимогу когось про відкликання законопроєкту про засади державної політики перехідного періоду. Я не знаю, хто як, А я можу сказати, що ця влада приймає вимоги тільки українського народу. А основна вимога сьогодні українського суспільства - це зробити все для того, щоб запобігти ескалації, над чим ми працюємо 24/7» - розповів він.

Єрмак додав, що Україна насамперед очікує активності у відстоюванні своєї позиції від міжнародних партнерів під час обговорення.

«Що стосується безпосередньо нашої позиції, я вважаю і сподіваюся, що, по-перше, наші партнери: Німеччина і Франція будуть займати на цих переговорах проактивну позицію. І сьогодні у нас немає часу, багато можливостей для того, щоб дуже довго про це говорити. Тому я вважаю, що наші партнери та ми будемо єдині в нашій позиції. І що у нас буде можливість говорити й про режим припинення вогню» - додав він.

Нагадаємо, 22 січня Єрмак повідомив, що зустріч політичних радників лідерів нормандської четвірки запланована на 26 січня.

Регулярную подборку актуальной проверенной информации от «Слово и дело» читайте в телеграм-канале Pics&Maps

Отримуйте оперативно найважливіші новини та аналітику від «Слово і діло» в вашому VIBER-месенджері.

ПІДПИСУЙТЕСЬ НА НАШ YOUTUBE КАНАЛ

та дивіться першими нові відео від «Слово і діло»
Поділитися: