Питання про вступ України до НАТО зараз «не на часі» – МЗС ФРН

Читать на русском
На думку глави МЗС Німеччини, виконання Мінських угод має бути більш важливим завданням, ніж вступ України до НАТО
Анналена БербокМИД России

Вступ України до лав Північноатлантичного Альянсу «не на часі», набагато важливіше реалізація Нормандського формату і Мінських угод. Про це відмінно знають в Кремлі.

Про це заявила міністр закордонних справ Німеччини Анналена Бербок в інтерв'ю німецькому виданню Westdeutsche Allgemeine Zeitung.

Між миром та війною: Володимир Зеленський опинився перед складним виборомРезультати зустрічі у нормандському форматі можуть бути неприємними для Володимира Зеленського.

«Поки про розширення НАТО на схід мова не йде... Як я вже сказала, всі знають, що зараз це не на часі, в тому числі й Росія. Народ України хоче жити у мирі та безпеці. Багато з них роками розлучені зі своїми сім'ями через конфлікт на Донбасі. Ось про що мова, а не про швидкий вступ до НАТО. Саме тому найважливіше сьогодні завдання – знову поговорити про Мінські угоди, щоб люди могли жити вільно і безпечно» - заявила міністр.

Нагадаємо, раніше міністр оборони Німеччини заявила, що Німеччина не планує постачати озброєння Україні через побоювання, що це може призвести до ескалації конфлікту з Росією.

Регулярную подборку актуальной проверенной информации от «Слово и дело» читайте в телеграм-канале Pics&Maps

Отримуйте оперативно найважливіші новини та аналітику від «Слово і діло» в вашому VIBER-месенджері.

ЧИТАЙТЕ у TELEGRAM

найважливіше від «Слово і діло»
Поділитися: