Антикорупційний суд визнав винними двох адвокатів, вони пішли на угоду зі слідством

Читать на русском
Антикорупційний суд ухвалив черговий обвинувальний вирок, затвердивши угоду про визнання винуватості між прокурором САП та адвокатами.

Вищий антикорупційний суд затвердив угоду про визнання винуватості між прокурором Спеціалізованої антикорупційної прокуратури та двома адвокатами, обвинуваченими у підбуренні до надання 6000 доларів як неправомірної вигоди колегії суддів апеляційного суду.

Про це повідомляє прес-служба ВАКС.

«27 січня колегія суддів ВАКС ухвалила вирок на підставі угоди про визнання винуватості стосовно двох адвокатів із Одещини. Обвинувачених визнано винуватими у вчиненні за попередньою змовою групою осіб підбурювання іншої особи до надання 6000 доларів у якості неправомірної вигоди колегії суддів апеляційного суду за начебто пом'якшення покарання їх клієнту та у подальшому заволодінні цими коштами», – інформує суд.

У ВАКС додали, що судді затвердили угоди з двома адвокатами і призначили їм покарання у вигляді 5 та 4 років позбавлення волі без конфіскації майна. Водночас колегія звільнила їх від відбуття покарання з іспитовим строком у 3 і 2 роки з покладенням обов'язків.

За інформацією «Слово і діло» з власних джерел, ідеться про адвокатів Юрія Тропанця та Віктора Куйтуклу.

Як встановив суд, адвокати мали намір привласнити через обман зазначену «неправомірну вигоду». Необхідність її надання вони обґрунтовували фактично неіснуючою вимогою колегії суддів апеляційного суду за ухвалення ними рішення про пом'якшення покарання та звільнення їх підзахисного від відбування покарання з іспитовим строком. При цьому, від самого початку у адвокатів не було наміру передавати суддям надану неправомірну вигоду, адже захисники сподівалися домогтися пом’якшення покарання внаслідок зняття претензій з боку потерпілого, а також завдяки визнанню їх підзахисним своєї вини в апеляційному суді.

Нагадаємо, Верховний суд залишив без змін вирок ексдиректору Херсонської ТЕЦ. Також Касаційний кримінальний суд залишив без змін вирок ексчиновнику, який виписав собі надбавку.

Отримуйте оперативно найважливіші новини та аналітику від «Слово і діло» в вашому VIBER-месенджері.

Регулярную подборку актуальной проверенной информации от «Слово и дело» читайте в телеграм-канале Pics&Maps

ЧИТАЙТЕ у TELEGRAM

найважливіше від «Слово і діло»
Поділитися: