Школярів можуть відправити на дистанційку: МОН оприлюднило нові рекомендації

Читать на русском
Українських школярів 5-11 класів хочуть перевести на дистанційне навчання щонайменше на два тижні.
zp.gov.ua

Міністерство освіти і науки рекомендує перевести учнів 5-11 класів на дистанційне навчання щонайменше на два тижні. Причина – погіршення ситуації з коронавірусом.

Про це йдеться у заяві на сайті МОН 26 січня.

Дистанційне навчання: все про права та обов'язки учнів і вчителівВсе про права та обов’язки учнів, батьків та вчителів під час дистанційного навчання, читайте в матеріалі Слово і діло.

Як повідомляється, міністерство вже надіслало засновникам та керівникам навчальних закладів рекомендаційні листи.

Так, МОН після консультацій із МОЗ надало такі рекомендації:

  • організувати освітній процес у школах для учнів 5-11 класів із використанням технологій дистанційного навчання мінімум протягом двох тижнів;

  • в установах професійної (професійно-технічної) освіти організувати перехід на навчання за дистанційною та/або змішаною формою з внесенням відповідних змін до графіку освітнього процесу та розкладу занять;

  • в закладах професійної вищої, вищої освіти всіх форм власності та сфер управління запровадити дистанційне навчання з 27 січня по 25 лютого 2022 року, враховуючи необхідні зміни до графіку освітнього процесу та розкладу занять.

У МОН уточнили, що вищі військові навчальні заклади (установи вищої освіти зі специфічними умовами навчання), військові навчальні підрозділи, військові коледжі сержантського складу, професійні коледжі зі специфічними умовами навчання організовують освітній процес відповідно до рішень державних органів, у сфері управління яких вони знаходяться.

Нагадаємо, тиждень тому в МОЗ заявили, що в Україні почався спалах коронавірусу. Минулої доби коронавірус в Україні виявили у 24321 особи.

Також попередньо повідомлялося, що через коронавірус Рада йде на канікули до 15 лютого.

Отримуйте оперативно найважливіші новини та аналітику від «Слово і діло» в вашому VIBER-месенджері.

Регулярную подборку актуальной проверенной информации от «Слово и дело» читайте в телеграм-канале Pics&Maps

ЧИТАЙТЕ у TELEGRAM

найважливіше від «Слово і діло»
Поділитися: