Україна готова приєднатися до «Троїстого союзу» з Британією та Польщею – Кулеба

Читать на русском
Україна вже працює в цьому напрямку і попередні намітки були задовго до того, як у Британії озвучили можливість такого союзу
Дмитро КулебаСвобода слова

Україна зацікавлена у вступі до так званого «Троїстого союзу» між Україною, Польщею та Великою Британією, про можливість створення якого нещодавно заявило британське міністерство закордонних справ.

Про це заявив міністр закордонних справ України Дмитро Кулеба в ефірі «Свободи слова» на телеканалі ICTV.

Міністр зазначив, що Україна вже працює в цьому напрямку і попередні намітки були задовго до того, як у Британії озвучили можливість такого союзу.

«Ті, хто стежить за нашою зовнішньою політикою, знають, що ми вийшли зі стратегій малих альянсів. Ми створили Люблінський трикутник, асоційоване тріо. Це такі компактні об'єднання, зосереджені навколо конкретних цілей. Тому ми шукаємо нову конфігурацію. В українській зовнішній політиці давно присутня ідея Чорноморсько-Балтійської осі, тому такий союз з Великою Британією і Польщею може цю вісь істотно зміцнити та розширити... Велика Британія серйозно в цей процес включилася, я дуже радий. На цьому зупинюся, але незабаром, думаю, будуть непогані новини», - сказав він.

Нагадаємо, 23 січня міністр закордонних справ Британії заявила, що у Великій Британії серйозно розглядають можливість створення тристороннього військово-політичного союзу з Україною та Польщею.

Регулярную подборку актуальной проверенной информации от «Слово и дело» читайте в телеграм-канале Pics&Maps

Отримуйте оперативно найважливіші новини та аналітику від «Слово і діло» в вашому VIBER-месенджері.

ЧИТАЙТЕ у TELEGRAM

найважливіше від «Слово і діло»
Поділитися: