Справа посадовців Офісу генпрокурора: підозрюваного пособника заарештували

Читать на русском
Антикорупційний суд розглянув і задовольнив частково клопотання детектива НАБУ про застосування запобіжного заходу у вигляді тримання під вартою щодо підозрюваного.
Вищий антикорупційний судфото: «Слово і діло»

Вищий антикорупційний суд узяв під варту Ігоря Осиповича, якого НАБУ та САП підозрює у пособництві в шахрайстві начальнику відділу Офісу генерального прокурора Олегу Гальченку-Авілову і його заступнику Захару Антипову.

Таке рішення 14 січня ухвалив слідчий суддя ВАКС, повідомляє «Слово і діло».

В самому рішенні не вказується прізвище підозрюваного, проте за даними «Слово і діло» з власних джерел, ідеться саме про Ігоря Осиповича. Суд також визначив йому альтернативою 1,24 млн грн застави.

«Клопотання детектива НАБУ погоджене прокурором САП про застосування запобіжного заходу у вигляді тримання під вартою щодо підозрюваного (Ігоря Осиповича – ред.) - задовольнити частково. Застосувати до підозрюваного (Ігоря Осиповича – ред.) запобіжний захід у вигляді тримання під вартою у Державній установі «Київський слідчий ізолятор» строком до 13 березня 2022 року включно, в межах строку досудового розслідування. Взяти підозрюваного під варту у залі суду», – йдеться в рішенні.

У разі внесення застави на підозрюваного покладуть такі обов'язки: прибувати за кожною вимогою; без дозволу не відлучатися з Києва; повідомляти про зміну свого місця проживання; утримуватися від спілкування із свідками та підозрюваним Антиповим; здати на зберігання закордонні паспорти і носити електронний браслет.

Нагадаємо, НАБУ та САП викрили на шахрайстві та підбурюванні до надання хабаря прокурора Офісу генерального прокурора та його посередника. За інформацією «Слово і діло», йдеться про заступника начальника відділу підготовки матеріалів щодо дисциплінарної відповідальності та звільнення прокурорів з посад департаменту кадрової роботи та державної служби Офісу генерального прокурора Захара Антипова та посередника Ігоря Осиповича. Суд узяв Антипова під варту з альтернативою застави.

Також НАБУ і САП повідомили про підозру й начальнику відділу ОГП Олегу Гальченку-Авілову. За версією слідства, вони підбурили громадянина до надання неправомірної вигоди начебто керівництву Офісу генпрокурора за ухвалення рішення про повернення 4 дороговартісних автомобілів (Mercedes-Benz S400 CDI, Porshe Macan GTS, Bentley Continental GT, Land Rover Range Rover), вилучених в ході обшуків, і подальше закриття кримінального провадження. Кошти мали бути передані працівникам прокуратури із залученням посередника, проте вони залишили їх у себе.

Регулярную подборку актуальной проверенной информации от «Слово и дело» читайте в телеграм-канале Pics&Maps

Регулярную подборку актуальной проверенной информации от «Слово и дело» читайте в телеграм-канале Pics&Maps

ЧИТАЙТЕ у TELEGRAM

найважливіше від «Слово і діло»
Поділитися: