У МЗС розповіли, скільки держав хочуть забрати співробітників посольств з України

Читать на русском
Вторгнення РФ в Україну та евакуація співробітників посольств. В Україні -  129 посольств, консульств та представництв міжнародних організацій.
Фото МЗС.

Чотири держави повідомили Міністерству закордонних справ України про наміри вивезти співробітників посольств та членів їхніх сімей з України – США, Велика Британія, Австралія та Німеччина.

Про це йдеться у заяві МЗС. У відомстві уточнили, що на території України знаходяться 129 посольств та консульських установ іноземних держав, а також представництв міжнародних організацій.

Не час панікувати: про що свідчить відкликання США та Британією частини працівників посольствПолітолог пояснив, про що може свідчити відкликання США та Британією частини працівників посольств.

Як йдеться у заяві, інші держави, Європейський Союз, ОБСЄ, Рада Європи, ООН, НАТО та представництва інших міжнародних та регіональних організацій інформували МЗС про відсутність на цьому етапі планів здійснювати евакуацію чи скорочення персоналу з огляду на відсутність достатніх причин для такого кроку.

Також у МЗС висловили подяку міжнародним партнерам, які тверезо оцінюють ситуацію, що склалася, і не вдаються до передчасних евакуаційних заходів.

Раніше ЗМІ повідомили, що Велика Британія та США почали відкликати співробітників посольства в Україні на тлі загрози російського вторгнення.

Також, Держдеп США дозволив своїм дипломатам добровільно залишити Україну.

В ОПУ заявили, що рішення Держдепу США про евакуацію членів сімей та частину співробітників посольства США в Києві викликане не так зростанням загрози вторгнення РФ, як логікою внутрішньополітичної ситуації в США.

Отримуйте оперативно найважливіші новини та аналітику від «Слово і діло» в вашому VIBER-месенджері.

Регулярную подборку актуальной проверенной информации от «Слово и дело» читайте в телеграм-канале Pics&Maps

ПІДПИСУЙТЕСЬ НА НАШ YOUTUBE КАНАЛ

та дивіться першими нові відео від «Слово і діло»
Поділитися: