Президент Вірменії подав у відставку

Читать на русском
Президент Вірменії Армен Саркісян сьогодні, 23 січня, подав у відставку.  Він заявив, що не має інструментів для впливу на внутрішню та зовнішню політику.
president.am

Президент Вірменії Армен Саркісян сьогодні, 23 січня, подав у відставку. Він заявив, що не має інструментів для впливу на внутрішню та зовнішню політику.

Про це йдеться на офіційному сайті президента Вірменії.

Армен Саркісян зазначив, що його рішення не було продиктоване емоціями. Він зазначив, що Вірменія живе у реальності, де її президент не може вплинути на питання війни та миру.

«У цей непростий для нашої держави час, коли потрібна національна єдність, інститут президента не повинен бути об'єктом пліток і теорій змови, відволікаючи цим увагу громадськості від найважливіших питань», – йдеться у заяві.

Війна в Нагірному Карабасі: три важливих уроки для УкраїниВійськове розв'язання проблеми Донбасу можливе тільки в разі невтручання Російської Федерації.

Зауважимо, що Саркісян обіймав посаду президента Вірменії з квітня 2018 року. Президента у Вірменії обирають Національними зборами терміном на сім років.

Нагадаємо, на кордоні Вірменії та Азербайджану у вівторок, 11 січня, відновилися обстріли. Сторони знову звинуватили одна одну у провокаціях.

У грудні повідомлялося, що Азербайджан ініціює переговори щодо делімітації кордонів з Вірменією.

Пізніше Азербайджан віддав Вірменії військовополонених за сприяння ЄС.

Регулярную подборку актуальной проверенной информации от «Слово и дело» читайте в телеграм-канале Pics&Maps

Отримуйте оперативно найважливіші новини та аналітику від «Слово і діло» в вашому VIBER-месенджері.

ЧИТАЙТЕ у TELEGRAM

найважливіше від «Слово і діло»
Поділитися: