Німеччина розгорне в Україні польовий госпіталь

Читать на русском
Уряд Німеччини передасть Україні у лютому польовий шпиталь вартістю 5,3 млн євро. Однак в країні не змінюють своєї думки щодо постачання зброї Україні.
Фото DW

Уряд Німеччини передасть Україні у лютому польовий шпиталь вартістю 5,3 млн євро. Однак в країні не змінюють своєї думки щодо постачання зброї Україні.

Про це заявила федеральний міністр оборони ФРН Крістін Ламбрехт в інтерв’ю «Welt am Sonntag».

Вона розповіла, що у лютому Україні буде передано укомплектований польовий шпиталь, включаючи необхідну підготовку.

«Все це буде співфінансовано Німеччиною на суму 5,3 мільйона євро», – заявила Ламбрехт.

Військова допомога від партнерів: що Україна отримала у 2021 роціСША передали Україні цього року партію Javelin та бронеавтомобілів, Велика Британія – протимінний трал. Військова допомога була також від Литви та Латвії.

Вона також наголосила, що Німеччина вже поставила в Україну апарати штучної вентиляції легень і лікує тяжкопоранених українських бійців у лікарнях Бундесверу. За її словами, федеральний уряд має зробити все для деескалації кризи, тоді як поставки зброї зараз не допомогли б.

Нагадаємо, Німеччина продовжує всіма можливими шляхами блокувати військову допомогу Україні від країн НАТО. Цього разу Берлін категорично заборонив Естонії передавати Україні 122-міліметрові гаубиці Д-30, випущені в Німецькій Демократичній Республіці (НДР), і придбані в 90-х роках естонцями.

Регулярную подборку актуальной проверенной информации от «Слово и дело» читайте в телеграм-канале Pics&Maps

Отримуйте оперативно найважливіші новини та аналітику від «Слово і діло» в вашому VIBER-месенджері.

ЧИТАЙТЕ у TELEGRAM

найважливіше від «Слово і діло»
Поділитися: