Посол України закликав Німеччину переглянути збройне ембарго

Читать на русском
Посол України в Німеччині Андрій Мельник закликав главу МЗС Німеччини Анналену Бербок, щоб Берлін схвалив постачання зброї в Україну на тлі загрози вторгнення РФ.
germany.mfa

Посол України в Німеччині Андрій Мельник закликав главу МЗС Німеччини Анналену Бербок, щоб Берлін схвалив постачання зброї в Україну на тлі загрози вторгнення РФ.

Про це повідомляє німецьке видання Frankfurter Allgemeine Zeitung.

Відомо, Мельник заявив, що небажання чи навіть відмова глави МЗС Німеччини і всього нового федерального уряду від постачання зброї дуже розчаровує та засмучує.

За його словами, українці усвідомлюють, що коаліційна угода нового уряду ФРН передбачає обмежувальну політику щодо експорту озброєнь, яка не допускає поставок зброї у кризові райони. Однак небажання чи навіть відмова глави МЗС Німеччини і всього нового федерального уряду від постачання зброї дуже розчаровує та засмучує.

«Цей політичний документ не є Біблією, а світ зараз стоїть перед найбільшою небезпекою війни у центрі Європи, найгіршої з 1945 року», – наголосив посол.

Не вчіть жити – допоможіть матеріально: на чию військову допомогу може розраховувати УкраїнаУ списку охочих надати військову допомогу нашій країні навряд чи опиняться Франція та Німеччина.

Посол зазначив, що у кримінальному законодавстві Німеччини є склад злочину за «ненадання допомоги» та підкреслив, що той самий основний принцип застосовується і у міждержавних відносинах.

«Тому я звертаюся до уряду Німеччини, і особисто до міністра закордонних справ Анналени Бербок з вимогою терміново надати допомогу Україні і поставити необхідне оборонне озброєння», – заявив Мельник.

Нагадаємо, Німеччина блокує придбання Україною озброєння і спорядження у країн-членів НАТО, діючи в інтересах Росії. Однак Україна може не тільки легко обійти блокування з боку Німеччини, а й отримати все необхідне безкоштовно.

Також повідомляли, що з огляду на напруженість між Україною та Росією у правлячій коаліції Німеччини зростає готовність підтримати Київ певними військовими товарами.

Регулярную подборку актуальной проверенной информации от «Слово и дело» читайте в телеграм-канале Pics&Maps

Отримуйте оперативно найважливіші новини та аналітику від «Слово і діло» в вашому VIBER-месенджері.

ЧИТАЙТЕ у TELEGRAM

найважливіше від «Слово і діло»
Поділитися: