Синхронізація з ЄС: Галущенко заявив про відмову від енергомереж РФ і Білорусі

Читать на русском
Україна вже інвестувала суму у більш ніж 600 мільйонів євро у модернізацію власних мереж з метою їх синхронізації із системою Євросоюзу.
фото: НикВести

Україна отримала підтримку Єврокомісії у зусиллях із синхронізації національної енергетичної системи з енергосистемою Євросоюзу та послідовно рухається до завершення цього процесу у 2023 році.

Про це міністр енергетики України Герман Галущенко розповів у Брюсселі за підсумками переговорів з європейськими партнерами, пише Укрінформ.

Він зауважив, що у термінах синхронізації енергетичних систем України з європейськими українська сторона орієнтується на 2023 рік.

«Зараз вирішуються технічні питання. Є абсолютна підтримка України в тому, що ми плануємо синхронізуватися з європейськими енергомережами і, нарешті, відрізатися від енергомереж Російської Федерації й Білорусі…. В плані у нас стоїть 2023 рік», - сказав очільник Міненерго.

Обіцянки на 2022 рік: що мають зробити члени Кабміну ШмигаляВіктор Ляшко обіцяв, що Україна зможе діагностувати СМА у немовлят. Глава Мінсоцполітики Лазебна обіцяла запровадити накопичувальну пенсійну систему.

Урядовець зазначив, що Україна вже інвестувала суму у більш ніж 600 мільйонів євро у модернізацію власних мереж з метою їх синхронізації із системою Євросоюзу.

«Зараз ми на фінальному етапі. У цьому році ми плануємо пройти так званий ізольований режим двічі. Це має бути зима й літо. Після цього ми вже підходимо до питання, що ми готові, що ми показали стабільність енергосистеми і її готовність до об’єднання з європейськими енергомережами», - сказав Галущенко.

Також міністр наголосив, що в Україні наразі є достатньо вугілля для проходження перевірки такими «ізольованими режимами», які, як правило тривають до 5 днів.

У кого з міністрів уряду Шмигаля найбільше радниківУ Сергія Марченка найбільше радників – 47. У голови Мінфіну – 5 штатних радників та 42 на громадських засадах.

Нагадаємо, що Росія, як і раніше, блокує поставки законтрактованого енерговугілля з Казахстану через свою територію.

Раніше у Міненерго повідомили, що Україну запросять для сертифікації «Північного потоку-2».

Також, стало відомо, як зросли запаси вугілля на складах України за місяць.

Регулярную подборку актуальной проверенной информации от «Слово и дело» читайте в телеграм-канале Pics&Maps

Отримуйте оперативно найважливіші новини та аналітику від «Слово і діло» в вашому VIBER-месенджері.

ПІДПИСУЙТЕСЬ НА НАШ YOUTUBE КАНАЛ

та дивіться першими нові відео від «Слово і діло»
Поділитися: