У Києві затримали росіянина, який перебуває під санкціями РНБО

Читать на русском
Громадянина РФ було включено до списку суб’єктів підвищеного злочинного впливу. Він має тісні зв’язки з кримінальними угрупованнями.
Нацполіція

Вчора, 20 січня, у Києві поліцейські затримали громадянина Росії, що був включений до санкційного списку, затвердженого рішенням Ради національної безпеки і оборони України у минулому році.

Про це повідомляє МВС України.

Зазначається, що 50-річного росіянина було включено до списку суб’єктів підвищеного злочинного впливу. Він має тісні зв’язки з кримінальними угрупованнями.

Згідно з попередніми даними, йдеться про уродженця Дагестану Валіомара Дамаданова 1971 року народження, проти якого у травні 2021 року президент України Володимир Зеленський затвердив санкції, що були запроваджені РНБО. У МВС цю інформацію поки що не підтвердили.

«Як тільки поліцейським стало відомо про місце його перебування, правоохоронці спланували і провели заходи щодо його затримання», – йдеться у повідомленні відомства.

При цьому, рестрикції проти зазначеного громадянина Росії були запроваджені на безстроковий термін.

Анексія Криму: які санкції Україна вводила після окупації півостроваПісля анексії Криму Україна ввела санкції проти тисячі фізичних та юридичних осіб, деяких авіакомпаній і країн.

Нацполіція спільно з Державною міграційною службою вживають заходів для примусового повернення чоловіка до країни його походження. Крім того, йому буде заборонено в’їжджати на територію України.

Нагадаємо, що на засіданні Ради національної безпеки та оборони 30 грудня затвердили нові санкції.

Раніше Зеленський впровадив санкції проти нових телеканалів Медведчука та його оточення.

Також нагадаємо, що Зеленський ввів у дію санкції РНБО за російські вибори у Криму.

Регулярную подборку актуальной проверенной информации от «Слово и дело» читайте в телеграм-канале Pics&Maps

Отримуйте оперативно найважливіші новини та аналітику від «Слово і діло» в вашому VIBER-месенджері.

ПІДПИСУЙТЕСЬ У GOOGLE NEWS

та стежте за останніми новинами та аналітикою від «Слово і діло»
Поділитися: