Зеленський впровадив санкції проти нових телеканалів Медведчука та його оточення

Читать на русском
Зеленський своїм указом надав силу рішенню Ради національної безпеки та оборони про впровадження санкцій проти трьох компаній, яким належать права на телеканали
Володимир Зеленськийpresident.gov.ua

Президент України Володимир Зеленський схвалив впровадження санкцій проти ще двох українських телеканалів. Це перший незалежний телеканал і UkrLive.

Про це свідчить указ президента України, опублікований 28 грудня ввечері.

Так, Зеленський своїм указом надає силу рішенню Ради національної безпеки та оборони про впровадження санкцій проти трьох компаній:

  • Медіахолдинг «Новини»;
  • «Тайм Медіа»;
  • «Телепростір».

Інформаційна війна: які телеканали забороняли країни світуУ Молдові кілька років була заборона на російські новини, в країнах Балтії блокують Russia Today.

Цим компаніям належать права на телеканали ZIK, NewsOne, 112 Україна, Перший незалежний і UkrLivе, які, своєю чергою, пов'язують з соратниками підозрюваного в державній зраді народного депутата Віктора МедведчукаНестором Шуфричем і Тарасом Козаком.

Санкції передбачають, зокрема, заборону на використання радіочастот, блокування активів і ведення будь-якої діяльності в Україні строком на п'ять років.

2 лютого 2021 року президент України Володимир Зеленський надав чинності рішенню РНБО про санкції щодо народного депутата від ОПЗЖ Тараса Козака - соратника Віктора Медведчука. Санкції строком на 5 років торкнулися і каналів Козака - 112 Україна, ZIK і NewsOne. вони припинили своє мовлення.

Регулярную подборку актуальной проверенной информации от «Слово и дело» читайте в телеграм-канале Pics&Maps

Отримуйте оперативно найважливіші новини та аналітику від «Слово і діло» в вашому VIBER-месенджері.

ПІДПИСУЙТЕСЬ НА НАШ YOUTUBE КАНАЛ

та дивіться першими нові відео від «Слово і діло»
Поділитися: