Данілов побоюється можливих розбирань через останні санкції РНБО – ЗМІ

Читать на русском
Олексій Данілов побоюється можливого підняття питання про перевищення його повноважень як секретаря РНБО.
РБК-Україна

Секретар РНБО Олексій Данілов намагається найменше мати відношення до санкцій, які впроваджує Рада національної безпеки.

Таке припущення висловив одне зі знайомих з ситуацією у РНБО джерел у коментарі РБК-Україна.

За його словами, у Данілова з'явилися побоювання через останні ухвалені рішення і можливий розгляд щодо їхньої підготовки. Розпливчасті формулювання закону про санкції дозволяють у майбутньому при великому бажанні підняти питання, щонайменше, про перевищення повноважень.

«Мені здається, що Данілов часто розуміє, що ця історія може погано закінчитися і намагається найменше мати відношення до цих санкцій. Мовляв, нехай їх подають інші органи, я буду виносити на засідання, а далі відповідальність тих, хто голосує і вводить їх у силу», – уточнив співрозмовник.

Засідання РНБО: які рішення ухвалювали і як вони реалізуютьсяПроти кого і коли вирішила ввести санкції Рада нацбезпеки і оборони, і як реалізуються рішення.

Останнім часом роль секретаря у процесах підготовки санкцій стала менш помітною. Водночас джерело в оточенні президента запевнило, що Олексій Данілов повністю залучений до підготовки рішень РНБО.

Особливо на Банковій цінують його системний підхід до виконання вже прийнятих доручень.

«Зараз йде його підйом. Незважаючи на те, що РНБО – це колегіальний орган і його рішення не можуть набути чинності без указу президента, все одно вони асоціюються з секретарем. Більшість людей за звичкою називають його головою РНБО. Але потрібно віддати йому належне – він завжди у ці моменти поправляє: «Прошу вибачення, але я всього лише секретар, глава РНБО у нас президент», і посміхається», – пояснив виданню співрозмовник, близький до Радбезу.

Нагадаємо, Рада національної безпеки і оборони на цьому тижні проведе виїзне засідання. На ньому розглянуть, зокрема, санкційні питання.

Регулярную подборку актуальной проверенной информации от «Слово и дело» читайте в телеграм-канале Pics&Maps

ЧИТАЙТЕ у TELEGRAM

найважливіше від «Слово і діло»
Поділитися: