Два роки і вісім місяців роботи ОПУ: як команда Зеленського виконує обіцянки

Читать на русском

«Слово і діло» продовжує стежити, як президент Володимир Зеленський і його команда виконують обіцянки. За два роки і вісім місяців роботи керівники Офісу президента України виконали 87 зобов'язань, провалили – 60, у процесі реалізації залишаються 77.

У період з 20 грудня до 20 січня представники ОПУ виконали п’ять обіцянок, не вдалося реалізувати – 4. Усі обіцянки керівників Офісу президента можна подивитися тут.

Як аналітики «Слово і діло» відстежують виконання обіцянок усіх політиків, можна переглянути в нашому регламенті.

Заступник керівника Офісу президента Кирило Тимошенко запевнив, що у 2021 році відновлять 4500 кілометрів доріг державного значення. Торік будівельно-ремонтні роботи провели на 5098 кілометрах доріг держзначення, тому обіцянку можна вважати виконаною. Окрім того, будівельно-ремонтні роботи провели на 2190 кілометрах доріг місцевого значення, що дещо більше, ніж обіцяв Тимошенко.

Також у 2021 році провели будівельно-ремонтні роботи на 250 мостах – це навіть більше, ніж обіцяв Тимошенко.

Водночас чотири обіцянки заступнику керівника ОПУ не вдалося виконати. Зокрема, до кінця 2021 року не завершили оновлення злітно-посадкової смуги в аеропорту Херсона, не відкрили новий пункт пропуску на кордоні в Закарпатській області, не оновили музей на острові Хортиця (хоч вже і розпочали реконструкцію) та не розпочали ремонт першої ділянки Київської обхідної дороги – наразі триває перший етап конкурсу з відбору компанії-виконавця.

Заступник керівника Офісу президента Ігор Жовква, як і обіцяв, звернувся до інституту «Яд Вашем» з проханням привернути увагу світу на українців, які рятували євреїв в часи Голокосту.

А от заступник керівника Офісу президента Ростислав Шурма пообіцяв до лютого 2022 року розширити програму «єПідтримка» на закупівлю ліків для громадян віком від 60 років. Вона має запрацювати в Україні з 24 січня.

Кілька обіцянок заступника керівника щодо «єПідтримки» залишаються у процесі виконання, зокрема, у 2022 році мають надати можливість українцям отримати кошти у рамках програми через альтернативні інструменти, через удосконалену систему «єПідтримки» виплачувати житлові субсидії, а також щомісяця наповнювати програму новими напрямами та продуктами.

Також він запевнив, що програма «єПідтримка», яка передбачає виплату 1 тисячі гривень вакцинованим від COVID-19, діятиме до кінця 2022 року.

Шурма пообіцяв, що до травня 2022 року в Україні запровадять лізингову програму для купівлі електромобілів.

Представник ОПУ минулого тижня пообіцяв забезпечити створення державних компанії для управління лісами і землями.

Нагадаємо, ми також писали, як президент Володимир Зеленський виконує обіцянки.

Регулярную подборку актуальной проверенной информации от «Слово и дело» читайте в телеграм-канале Pics&Maps

Отримуйте оперативно найважливіші новини та аналітику від «Слово і діло» в вашому VIBER-месенджері.

ПІДПИСУЙТЕСЬ У GOOGLE NEWS

та стежте за останніми новинами та аналітикою від «Слово і діло»
Поділитися: