Обіцянка політика

Після початку повномасштабної війни, яку розв’язала рф проти України, моніторинг виконання обіцянок тимчасово зупинено
  • Заступник Керівника Офісу Президента України

Жовква пообіцяв у 2021 році звернутись до інституту «Яд Вашем» з проханням звернення уваги на українців, які в часи Голокосту організовували порятунок євреїв

2 січня 2021 року заступник Керівника Офісу Президента України Ігор Жовква пообіцяв у 2021 році звернутись до інституту «Яд Вашем» з проханням звернення уваги на українців, які в часи Голокосту організовували порятунок євреїв. Нагадаємо, ізраїльський інститут «Яд Вашем», зокрема, розглядає справи щодо визнання постатей «Праведниками народів світу».
Виконано
Сказано 2 січня 2021 р.

Джерело

  • https://zn.ua/ukr/international/zavdannja-z-troma-vidomimi-.html
  • Лист МЗС
  • Лист МЗС

Результат

З листа МЗС від грудня 2021 року стало відомо, що у 2021 році МЗС за результатами взаємодії з членами Спеціальної комісії інституту «Яд Вашем», яка вивчає документи, докази випадків порятунку і приймає відповідні рішення, отримано актуалізований список українців, удостоєних протягом поточного року звання Праведника народів світу.

За інформацією Посольства України в Державі Ізраїль, у вересні 2021 року було прийнято рішення надати 14 громадянам України звання «Праведник народів світу».

Враховуючи те, що у 2021 році МЗС України забезпечувало актуалізацію списку українців, удостоєних протягом поточного року звання Праведника народів світу, обіцянці присвоєно статус «виконано».