Контроль над Україною та приниження Заходу: Кулеба назвав цілі Путіна

Читать на русском
Справжньою метою президента РФ Володимира Путіна є повернути Україну під свій контроль та принизити Захід, заявив голова МЗС.
Дмитро Кулебафото ЕП

Справжньою метою президента РФ Володимира Путіна є повернути Україну під свій контроль та принизити Захід.

Про це заявив міністр закордонних справ Дмитро Кулеба у своїй статті для Le Figaro, переклад якої у вівторок, 18 січня, опублікувала пресслужба МЗС.

Можливе вторгнення РФ в Україну: як Захід готовий відповісти на російську агресіюЧим Україні зможуть допомогти США, країни-члени ЄС та інші союзники у разі повномасштабного вторгнення Росії.

«Новий етап тиску Володимира Путіна спрямований не лише проти України, яку він хоче повернути під контроль, зокрема, вимагаючи права вето щодо нашого євроатлантичного курсу. Президент Росії прагне насамперед принизити Захід та встановити свою сферу впливу в Європі, діючи за спинами європейців, зокрема французів», - написав міністр.

Він зазначив, що Путін добре спланував нинішню кризу у сфері безпеки. А торішнє стягування військ, завершення будівництва Північного потоку-2, загострення ситуації з газом у Європі супроводжуються дезінформацією та кібератаками.

«Все це – не відокремлені події, а елементи ширшої стратегії Росії, спрямованої на зниження ролі Європи, підрив її безпеки, стабільності та миру. Протидія цьому залякуванню потребує сильного лідерства», - додав Кулеба.

Нагадаємо, до цього голова МЗС озвучив три рівні пакету «стримування Кремля».

Також Кулеба заявляв, що Росія сама мотивує сусідні країни стати членами НАТО.

Отримуйте оперативно найважливіші новини та аналітику від «Слово і діло» в вашому VIBER-месенджері.

Регулярную подборку актуальной проверенной информации от «Слово и дело» читайте в телеграм-канале Pics&Maps

ЧИТАЙТЕ у TELEGRAM

найважливіше від «Слово і діло»
Поділитися: