В Україні за п'ять років кількість пенсіонерів скоротилася на мільйон осіб

Читать на русском
Понад мільйон пенсіонерів українська пенсійна система вже недорахувалася. Однак і у решти істотного поліпшення якості життя не відбулося
Ілюстративне фото112 Україна

В Україні за останні п'ять років скоротилася кількість пенсіонерів. Спад у цій категорії склав більше мільйона осіб. При цьому активне скорочення кількості пенсіонерів почалося з 2016 року, за чотири роки до початку пандемії коронавірусу.

Про це повідомляє портал Опендатабот.

Пенсії в Україні: коли, у кого та на скільки зростуть виплати у 2022 роціУкраїнцям кілька разів підвищать пенсії у 2022 році. Коли, кому і на скільки – у матеріалі Слово і діло.

«Попри зменшення навантаження на Пенсійний фонд, за останні роки не відбулося підвищення якості життя інших 10,9 млн пенсіонерів. Хоча середня пенсія за останнє п'ятиріччя збільшилася вдвічі, вона як і раніше становить менш як 150 доларів (3915 грн)» - сказано в повідомленні.

Портал також вказується, що середня цифра пенсії не відображає реальної ситуації - насправді близько половини українських пенсіонерів (тобто близько 5,4 млн) отримують пенсії в розмірі менш як три тисячі гривень (110 доларів). Пенсію в 10 і більше тисяч гривень отримують тільки 4,3% українців, а пенсія жінок в Україні на 30% менше, ніж у чоловіків.

Зазначив, що з січня по грудень 2021 року середній розмір пенсії в Україні зріс на 484,02 грн - до 3 991,53 грн. Таким чином, зростання середнього розміру пенсій за рік склало 13,8%.

Регулярную подборку актуальной проверенной информации от «Слово и дело» читайте в телеграм-канале Pics&Maps

Отримуйте оперативно найважливіші новини та аналітику від «Слово і діло» в вашому VIBER-месенджері.

ЧИТАЙТЕ у TELEGRAM

найважливіше від «Слово і діло»
Поділитися: