Голова МЗС Німеччини озвучила мету візитів до України та Росії

Читать на русском
Глава МЗС Німеччини Анналена Бербок перед візитом до Києва та Москви розповіла, чого хоче досягти за допомогою цих поїздок.
фото dw.com

Міністр закордонних справ Німеччини Анналена Бербок перед візитом до Києва та Москви розповіла, чого хоче досягти за допомогою цих поїздок.

За словами Бербок, вона хоче з'ясувати на місці, чи є готовність знайти рішення щодо дипломатичних каналів у питанні виконання Мінських угод, передає Укрінформ у понеділок, 17 січня.

У Німеччині зростає готовність надати Україні засоби військового захистуЗ огляду на напруженість між Україною та Росією у правлячій коаліції Німеччини зростає готовність підтримати Київ певними військовими товарами.

«Я уважно слухатиму своїх співрозмовників, як у Москві, так і в Києві... Я хочу з'ясувати на місці, чи є готовність знайти рішення по дипломатичних каналах - перш за все, щоб знову вдихнути життя в «нормандський» процес і нарешті досягти прогресу у виконанні Мінських домовленостей», - сказала Бербок.

У Києві голова МЗС Німеччини має намір дати зрозуміти, що Європа, Німеччина не ведуть переговори щодо України за спиною України. Також, додала вона, новий федеральний уряд продовжить виконувати свої зобов'язання. Водночас, Бербок планує обговорити в Києві ініціативи щодо стійкої модернізації української енергетики, розвитку ринку зеленого водню та пропозиції підтримки кіберзахисту.

У Москві Бербок хоче довести свою позицію до нового федерального уряду, який бажає «ґрунтовних та стабільних» відносин із Росією». Але список «конфліктних питань», про які слід говорити, довгий, додала вона.

Нагадаємо, міністр закордонних справ Німеччини Анналена Бербок 17 відвідає Київ, 18 січня – Москву.

Раніше в уряді Німеччини розповіли, як допомагають Україні і без поставок зброї.

Отримуйте оперативно найважливіші новини та аналітику від «Слово і діло» в вашому VIBER-месенджері.

Регулярную подборку актуальной проверенной информации от «Слово и дело» читайте в телеграм-канале Pics&Maps

ЧИТАЙТЕ у TELEGRAM

найважливіше від «Слово і діло»
Поділитися: