Польща цьогоріч зафіксувала понад 500 спроб нелегального перетину кордону з Білорусі

Читать на русском
Польща від початку 2022 року зафіксувала вже понад 500 спроб перетину кордону з Білорусі. Також прикордонники фіксували спроби силового прориву кордону.
https://www.rmf24.pl/

Польща від початку 2022 року зафіксувала вже понад 500 спроб перетину кордону з Білорусі. Також прикордонники фіксували спроби силового прориву кордону.

Про це повідомляє RMF24.

Зазначають, що тільки за останні дві доби на кордоні помітили близько сотні нелегальних мігрантів. Зокрема, 15 січня група з 18 мігрантів намагалась прорватись через кордон за підтримки білоруських силовиків. Прикордонники при цьому кидалися у польських колег камінням і гілками.

Нелегали зруйнували паркан, їм вдалось перебратись через кордон, однак там їх відразу затримали. Вони виявились громадянами Іраку, Сирії та Єгипту.

Загалом 15 січня зареєстрували 47 спроб нелегального перетину кордону з Білорусі.

Нагадаємо, прем’єр-міністерка Литви Інгріда Шимоніте заявила, що потік мігрантів з Білорусі припинився. У зв’язку з цим, країна вирішила не продовжувати режим надзвичайного стану.

Раніше повідомляли, що литовський уряд ініціював вивчення питання щодо можливості подати позов до міжнародного суду на Олександра Лукашенка через поводження з нелегальними мігрантами.

Регулярную подборку актуальной проверенной информации от «Слово и дело» читайте в телеграм-канале Pics&Maps

Отримуйте оперативно найважливіші новини та аналітику від «Слово і діло» в вашому VIBER-месенджері.

ЧИТАЙТЕ у TELEGRAM

найважливіше від «Слово і діло»
Поділитися: