У Польщі підписали закон, який спрощує легалізацію іноземців-заробітчан

Читать на русском
Закон передбачає спрощення процедури посвідки на перебування в Польщі на строк до трьох років особам, які бажають працювати в країні тривалий час
Ілюстративне фотоReuters

Президент Польщі Анджей Дуда підписав зміни до Закону про легалізацію іноземців, які прибувають в країну для роботи. Передбачається, що це посилить приплив трудових мігрантів, які бажають працювати в країні довгий термін.

Про це сказано у повідомленні канцелярії польського президента.

Трудова міграція: як державі налагодити ефективні відносини із заробітчанамиТрудова міграція – один із найбільших факторів ризику для української економіки на етапі її зростання. Стимулювати чи намагатися стримувати, як саме у цих обставинах вчиняти державі – розбирався політолог Олександр Радчук.

Так, закон передбачає спрощення процедури посвідки на перебування в Польщі на строк до трьох років особам, які бажають працювати в країні тривалий час. Зі списку потрібних документів вилучили документи про наявність місця проживання, і про регулярний і стабільний дохід. Також більше не треба оформляти новий вид на тимчасове перебування, якщо змінився роботодавець.

Підвищили також терміни перебування в країні на підставі сезонного дозволу на роботу і заяви роботодавця про працевлаштування - тепер він становить 24 місяці.

У 2021 році Україна втратила рекордну кількість населення через еміграцію за кордон - виїхали та не повернулися 600 тисяч осіб. Традиційно найохочіше українці емігрують до Польщі - ця країна завжди рада українським заробітчанам і емігрантам.

Регулярную подборку актуальной проверенной информации от «Слово и дело» читайте в телеграм-канале Pics&Maps

Отримуйте оперативно найважливіші новини та аналітику від «Слово і діло» в вашому VIBER-месенджері.

ЧИТАЙТЕ у TELEGRAM

найважливіше від «Слово і діло»
Поділитися: