У низці країн ЄС відбулися масові антиковідні протести

Читать на русском
У низці країн ЄС вчора, 15 січня, відбулися масові акції протесту проти обмежень, запроваджених з метою боротьби з коронавірусом.
Фото DW

У низці країн ЄС вчора, 15 січня, відбулися масові акції протесту проти обмежень, запроваджених з метою боротьби з коронавірусом.

Про це повідомляє DW.

Відомо, що у Німеччині демонстрації проходили по всій країні. У деяких містах прихильники обмежувальних заходів влаштовували також контрдемонстрації. У центрі Гамбурга відбулася демонстрація прихильників обмежувальних заходів. За даними поліції, у ній узяли участь близько 2900 людей. Масові виступи відбулися також у Мюнхені, Фюрті, Ганновері, Оснабрюку, Шверіні, Фленсбурзі та деяких інших містах по всій Німеччині. У Дюссельдорфі у протесті взяли участь близько 7000 осіб, у Фрайбурзі – близько 6000. За даними німецької поліції, всі суботні акції пройшли переважно мирно.

Пандемія коронавірусу: як у 2022 році розвиватиметься ситуація в Україні та світіЯк розвиватиметься пандемія ковіду у 2022 році. Головними загрозами є вакцинна нерівність та поява нових штамів.

Масові протести проти карантинних обмежень та обов'язкової вакцинації відбулися також у столиці Австрії Відні. На вулиці вийшли близько 27 тисяч людей, двох осіб затримали.

У Римі учасники виступали проти запровадження обов'язкової вакцинації проти коронавірусу для жителів віком від 50 років.

У Нідерландах свої заклади, попри заборону, відкрили численні власники кафе, барів та ресторанів. Таким чином, вони висловили своє обурення проти обмежень.

Нагадаємо, акції пройшли також у багатьох містах Франції. Близько 54 тисяч людей вийшли на протести проти рішення уряду запровадити вакцинну перепустку для допуску до низки закладів та послуг, замість звичайного ковід-сертифіката.

Регулярную подборку актуальной проверенной информации от «Слово и дело» читайте в телеграм-канале Pics&Maps

Отримуйте оперативно найважливіші новини та аналітику від «Слово і діло» в вашому VIBER-месенджері.

ЧИТАЙТЕ у TELEGRAM

найважливіше від «Слово і діло»
Поділитися: