У ВООЗ повідомили, коли COVID може стати ендемічним

Читать на русском
У ВООЗ запевняють, що з часом пандемія коронавірусу перейде до фази ендемії. Однак статись це може лише при достатньому рівні вакцинації.
Pixabay

У ВООЗ запевняють, що з часом пандемія коронавірусу перейде до фази ендемії. Однак статись це може лише при достатньому рівні вакцинації.

Про це повідомляє Imedinews.

ВООЗ зазначили, що наразі неможливо передбачити, коли пандемія перейде до фази ендемії. Однак вони зберігають оптимізм і вірять, що коли рівень вакцинації підвищиться, тоді потенційно існує можливість переходу пандемії в ендемічну фазу.

Пандемія коронавірусу: як у 2022 році розвиватиметься ситуація в Україні та світіЯк розвиватиметься пандемія ковіду у 2022 році. Головними загрозами є вакцинна нерівність та поява нових штамів.

«Це вимагає вакцинного захисту та природного імунітету. Мінімум 80-85% населення країни має бути вакциновано, тому ми не можемо досягти цієї мети. Нам потрібно виявити солідарність з вакцинами», – відзначила члена Виконавчої ради Європейського регіонального бюро ВООЗ та директор програм охорони здоров’я Ніно Бердзулі.

Нагадаємо, Всесвітня організація охорони здоров'я рекомендувала до застосування два нових препарати для лікування коронавірусу – Барицитиніб та Сотровімаб.

Раніше у ВООЗ заявили, що «Омікрон» незабаром заразить понад половину населення Європи. Також вони назвали групи ризику для зараження штамом Омікрон.

Регулярную подборку актуальной проверенной информации от «Слово и дело» читайте в телеграм-канале Pics&Maps

Отримуйте оперативно найважливіші новини та аналітику від «Слово і діло» в вашому VIBER-месенджері.

ЧИТАЙТЕ у TELEGRAM

найважливіше від «Слово і діло»
Поділитися: