У Франції десятки тисяч людей зібралися на протест проти нових сертифікатів вакцинації

Читать на русском
Найбільшими стали заходи у Парижі - чотири окремі демонстрації зібрали близько 7000 людей.
фото: BBC

У багатьох містах Франції за 15 січня близько 54 тисяч людей вийшли на протести проти рішення уряду запровадити вакцинну перепустку для допуску до низки закладів та послуг, замість звийчайного ковід-сертифіката.

Про це повідомляє BFMTV.

Зазначається, що акції з гаслами «Свобода», «Демократія у небезпеці» та «Ні вакцинації» зібралися у Парижі та інших містах, як Ліон, Нант, Бордо, Ренн, загалом близько 170 демонстрацій. Порівняно з минулою суботою, протестувальників поменшало удвічі. У МВС Франції тоді оцінили їхню кількість у 105 тисяч.

Найбільшими стали заходи у Парижі - чотири окремі демонстрації зібрали близько 7000 людей. Левова частка людей, понад 5 тисяч, йшли у складі демонстрації, зібраної Флоріаном Філіппо - колишнім соратником Марін Ле Пен з «Національного об’єднання», нині лідером руху «Патріоти». Ще три ходи організували люди, близькі до «жовтих жилетів».

При цьому, під час протестів у Парижі затримали 6 осіб і стільки ж - в інших містах.

У Парижі, крім національних і регіональних прапорів, помітили кілька роялістських. Окремі учасники демонстрації були представниками крайніх правих рухів.

Водночас, деякі демонстранти у коментарі ЗМІ казали, що вакцинувалися від коронавірусу і не ставлять під питання факт епідемії, але прийшли протестувати проти самого підходу, що дискримінує частину суспільства, і не розуміють вимоги ковід-сертифіката для підлітків, які не є групою ризику.

Нагадаємо, що у грудні в низці міст Німеччини пройшли акції протесту проти політики уряду щодо боротьби з епідемією коронавірусу.

Раніше у Києві антивакцинатори перекрили Хрещатик.

Також, в Австрії десятки тисяч людей вийшли на протести проти локдауну.

Регулярную подборку актуальной проверенной информации от «Слово и дело» читайте в телеграм-канале Pics&Maps

Отримуйте оперативно найважливіші новини та аналітику від «Слово і діло» в вашому VIBER-месенджері.

ЧИТАЙТЕ у TELEGRAM

найважливіше від «Слово і діло»
Поділитися: