У Брюсселі знову мітингують проти карантинних обмежень

Читать на русском
У столиці Бельгії Брюсселі знову відбувається акція проти карантинних обмежень, а також щодо планів про обов'язкову вакцинацію.
фото twitter.com/Core2Et

У столиці Бельгії Брюсселі знову відбувається акція проти карантинних обмежень, а також щодо планів про обов'язкову вакцинацію.

У неділю, 5 грудня, демонстрації переросли в заворушення, а силовики проти мітингувальників застосували газ та водомети, повідомляють видання Brussels Times та Washington Post.

Перед початком акції протесту організатори сподівалися, що вона відбудеться мирно, а не як минулого разу – з насильством та заворушеннями. Акція розпочиналася поблизу Північного вокзалу.

«Ми хочемо демократичного та недиктаторського підходу до цієї кризи (мова про пандемію коронавірусу – ред.). Вжиті заходи, такі як Covid Safe Ticket, суперечать нашим основним правам», - пояснили свої мотиви організатори акції.

Але протест все ж таки переріс у заворушення. Силовики застосували проти демонстрантів водомети та сльозогінний газ, щоб їх розігнати. Інцидент трапився тоді, коли більшість мітингуальників уже розійшлася додому. Проте близько 100 активістів натрапили на барикаду силовиків і почали жбурляти в поліцію сміття та петарди.

Про постраждалих та затриманих інформації поки що немає.

Нагадаємо, 22 листопада у Брюсселі акцію протесту проти антикоронавірусних обмежень розігнали газом та водометами.

Регулярную подборку актуальной проверенной информации от «Слово и дело» читайте в телеграм-канале Pics&Maps

Отримуйте оперативно найважливіші новини та аналітику від «Слово і діло» в вашому VIBER-месенджері.

ПІДПИСУЙТЕСЬ У GOOGLE NEWS

та стежте за останніми новинами та аналітикою від «Слово і діло»
Поділитися: