У Сенат США внесли ще один законопроєкт із санкціями проти Путіна

Читать на русском
У Сенат Сполучених Штатів внесли ще один законопроєкт, яким передбачається введення санкцій проти Росії і, зокрема, президента Володимира Путіна.
Фото DW

У Сенат Сполучених Штатів внесли ще один законопроєкт, яким передбачається введення санкцій проти Росії і, зокрема, президента Володимира Путіна.

Про це повідомляє пресслужба сенатора США Марко Рубіо.

Закон передбачає негайне введення жорстких персональних санкцій проти Путіна і решти керівництва Росії.

«Дуже важливо, що цей законопроект не залежатиме від президента США Джо Байдена, який буде вирішувати, що вважати вторгненням в Україну», – йдеться в повідомленні.

Документ передбачає блокування майна, що належить Володимиру Путіну, прем'єр-міністру Росії, Міністру оборони Росії та іншим російським олігархам, виявленим в ході звітності, та відкликання їх віз. Російським компаніям буде заборонено проводити будь-які операції в енергетичному, фінансовому, гірничодобувному та аерокосмічному секторах російської економіки.

Можливе вторгнення РФ в Україну: як Захід готовий відповісти на російську агресіюЧим Україні зможуть допомогти США, країни-члени ЄС та інші союзники у разі повномасштабного вторгнення Росії.

Також у законопроекті вказано про введення санкції проти SWIFT, якщо він не припинить надання послуг російським банкам і компаніям, що потрапили під санкції відповідно до законопроекту. Також пропонують й негайне введення нових санкцій щодо «Північного потоку-2».

У документі також наголошується, що в разі прийняття законопроекту директор Національної розвідки США повинен буде кожні 20 днів представляти Конгресу доповідь про те, чи порушувала Росія або її довірені особи територіальну цілісність України в цей час.

Нагадаємо, російському президенту Володимиру Путіну потрібно зробити вибір між продовженням дипломатичних переговорів і санкціями, які введуть проти Росії. Від вибору Росії залежатиме подальша доля України.

Регулярную подборку актуальной проверенной информации от «Слово и дело» читайте в телеграм-канале Pics&Maps

Отримуйте оперативно найважливіші новини та аналітику від «Слово і діло» в вашому VIBER-месенджері.

ЧИТАЙТЕ у TELEGRAM

найважливіше від «Слово і діло»
Поділитися: