Молдова посилила правила в'їзду в країну: що змінилось для українців

Читать на русском
У Молдові посилили правила в'їзду в країну через ситуацію з коронавірусом. Тепер при перетині кордону необхідно пред'явити один із чотирьох документів, що підтверджують відсутність COVID-19.
www.atorus.ru

У Молдові посилили правила в'їзду в країну через ситуацію з коронавірусом. Тепер при перетині кордону необхідно пред'явити один із чотирьох документів, що підтверджують відсутність COVID-19.

Про це повідомляє NewsMaker.

Відомо, що відповідне рішення ухвалила місцева комісія з НС в охороні здоров'я. Відтепер, всім, хто в'їжджає до Молдови, з 17 січня необхідно буде подати один із наступних документів:

  • сертифікат (паперовий або в електронному форматі) про повний курс вакцинації від коронавірусу (дійсний через 14 днів);
  • довідку, що підтверджує, що людина за останні півроку перехворіла на COVID;
  • тест, що підтверджує наявність антитіл до COVID (дійсний три місяці з моменту здачі);
  • експрес-тест або ПЛР-тест, зроблений за 48 та відповідно 72 години до в'їзду в країну.

Ті, хто не зможуть пред'явити один із перелічених документів, зобов'язані будуть провести на карантині 14 днів. Втім, з карантину можна вийти на сьомий день, якщо ПЛР-тест або експрес-тест покаже негативний результат.

Пандемія коронавірусу: як у 2022 році розвиватиметься ситуація в Україні та світіЯк розвиватиметься пандемія ковіду у 2022 році. Головними загрозами є вакцинна нерівність та поява нових штамів.

Також зазначили, що від карантину звільняються діти до 12 років, які не мають симптомів зараження, учні до 18 років, які приїхали на навчання до Молдови, громадяни, які приїхали на лікування та транзитні пасажири, які мають залишити Молдову протягом 24 годин.

Нагадаємо, уряд Ізраїлю змінив правила в’їзду до країни з 9 січня. Відтепер пускатимуть вакцинованих іноземців. Однак це стосуватиметься лише тих туристів, які прибуватимуть з країн з помірним рівнем захворюваності.

Регулярную подборку актуальной проверенной информации от «Слово и дело» читайте в телеграм-канале Pics&Maps

Отримуйте оперативно найважливіші новини та аналітику від «Слово і діло» в вашому VIBER-месенджері.

ЧИТАЙТЕ у TELEGRAM

найважливіше від «Слово і діло»
Поділитися: