Українське посольство дало роз’яснення нових правил в’їзду до Греції

Читать на русском
Українці, які планують подорож до Греції з 19 грудня до 10 січня повинні дотримуватися нових вимог щодо правил в’їзду до країни.
Фото з відкритих джерел

Українці, які планують подорож до Греції з 19 грудня до 10 січня повинні дотримуватися нових вимог щодо правил в’їзду до країни.

Таке роз’яснення надало Посольство України у Греції.

Зазначають, що в’їзд на територію Греції дозволено усім без виключення особам з 5 років за умови надання негативного результату лабораторного молекулярного ПЛР-тесту зробленого не раніше ніж за 72 години до прибуття в країну або негативного результату лабораторного тесту на антиген (зробленого не раніше ніж за 24 години до прибуття). Тести потрібні будуть також для внутрішнього переміщення між островами.

Новий штам коронавірусу «Омікрон»: що про нього відомоЗ'явився новий штам ковіду Омікрон. Які симптоми, чи небезпечний та чи ефективні проти нього вакцини – у матеріалі.

Також туристам необхідно буде заповнити спеціальну форму за 24 години до перетину кордону та надати сертифікат про щеплення або ж про перенесену коронавірусну хворобу.

«Кожному подорожувальнику в Грецію, незалежно від наявності у нього вищевказаних документів, буде проведено експрес-тестування на Covid-19. У разі відмови від проходження тесту, компетентні органи мають право заборонити в’їзд в країну», – додають у посольстві.

Нагадаємо, в Австрії посилили правила в’їзду в країну, щоб стримати поширення штаму «Омікрон». Тепер в'їзд можливий тільки для вакцинованих осіб та осіб, які мають сертифікат про лікування, за умови надання обома категоріями осіб додатково негативного ПЛР-тесту (зробленого максимум за 72 години).

Регулярную подборку актуальной проверенной информации от «Слово и дело» читайте в телеграм-канале Pics&Maps

Отримуйте оперативно найважливіші новини та аналітику від «Слово і діло» в вашому VIBER-месенджері.

ЧИТАЙТЕ у TELEGRAM

найважливіше від «Слово і діло»
Поділитися: