Активність РФ: Швеція посилює військові заходи у країні

Читать на русском
Швеція, яка не входить до НАТО, зокрема, помітила низку десантних кораблів північного флоту Росії, які заходили в Балтійське море.
novynarnia.com

Керівник операцій збройних сил Швеції Лейф Майкл Классон повідомив, що країна змушена підвищити свою військову готовність через посилену активність Росії в Балтійському морі, яка «відхиляється від нормальної картини».

Про це генерал-лейтенант повідомив агентству Associated Press.

«Ми вирішили перемістити наші війська. Це не обов’язково означає посилення загрози, але ми хочемо бути готовими до ситуації, що склалася», – сказав він.

Зазначається, що Швеція, яка не входить до НАТО, зокрема, помітила низку десантних кораблів північного флоту Росії, які заходили в Балтійське море.

Классон заявив, що деякі заходи, вжиті шведськими військовими, будуть помітними, а інші – ні.

Перемовини з Росією «щодо гарантій безпеки»: що сторони готові обговорювати і чого чекати від зустрічейУ Женеві, Брюсселі та Відні відбудеться серія переговорів щодо безпекових вимог Росії. Що США, Росія та НАТО готові обговорювати і чого чекають від зустрічей – у матеріалі.

Він додав, що видимими будуть дії на стратегічно важливому острові Готланд у Балтійському морі, розташованому приблизно за 300 кілометрів від російської Калінінградської області.

«Ми будемо діяти в різних місцях у Швеції, по-різному», – сказав Классон.

Починаючи з 14 січня, вулиці адміністративного центру острова – міста Вісбі – патрулюють військові на бронетранспортерах і посилені армійські наряди.

«Ми будемо діяти в повітрі, на морі, під поверхнею і на землі різними способами і в різних географічних місцях», – підсумував Классон.

Повідомляється, що заходи вжиті після того, як через скандинавські протоки в Балтійське море увійшли три великі десантні кораблі ВМФ Росії – на тлі загострення відносин між Москвою і НАТО у зв’язку з можливими російськими військовими приготуваннями проти України і висунутими Москвою вимогами «гарантій безпеки».

«Збройні сили вживають необхідних заходів для захисту цілісності Швеції і для того, щоб продемонструвати нашу здатність захищати Швецію та її інтереси», – заявив міністр оборони Петер Гультквіст.

Зазначимо, що Москва пригрозила «серйозними наслідками» у разі приєднання Швеціїї та сусідньої Фінляндії до НАТО.

Нагадаємо, Жозеп Боррель заявив, що пропозиції РФ щодо європейської безпеки неприйнятні для Заходу.

Раніше Столтенберг назвав дві країни, які дуже близькі до НАТО.

Також нагадаємо, що Боррель запропонував ЄС підготувати свій «ультиматум».

Регулярную подборку актуальной проверенной информации от «Слово и дело» читайте в телеграм-канале Pics&Maps

Отримуйте оперативно найважливіші новини та аналітику від «Слово і діло» в вашому VIBER-месенджері.

ПІДПИСУЙТЕСЬ У GOOGLE NEWS

та стежте за останніми новинами та аналітикою від «Слово і діло»
Поділитися: