Навчання Sea Breeze-2022: скільки країн візьмуть участь і яка програма

Читать на русском
Участь, крім України та США, підтвердили Великобританія, Болгарія, Румунія, Грузія та деякі інші країни
Ілюстративне фотоАрмія Інформ

Цього року в щорічних військових навчаннях Sea Breeze крім України та США візьмуть участь понад 60 країн. Навчання пройдуть в класичному варіанті - в морі, повітрі, на суші та під водою.

Про це повідомляє пресцентр Військово-Морських сил України у своєму Facebook.

Стало відомо, скільки навчань з НАТО проведе Україна у 2022 роціВ Україні у 2022 році пройдуть дев'ять навчань за участю підрозділів збройних сил інших держав.

Участь, крім України та США, підтвердили Велика Британія, Болгарія, Румунія, Грузія та деякі інші країни. Їх вже розбили по тактичних групах, які будуть задіяні в районах навчань в північно-західній частині Чорного моря. Крім того, розробили сценарій навчань і приблизний перелік завдань. Відомо, що в порівнянні з торішніми навчаннями буде збільшена роль морської та амфібійної компоненти.

ДО РЕЧІ, основною особливістю Sea Breeze-2022 стане заміна сухопутної компоненти навчань амфібійної. Це викликано бажанням морської піхоти ВМСУ набути досвіду в проведенні амфібійних операцій в районі морських і річкових берегів.

З українського боку в навчаннях братиме участь батальйон морської піхоти. Таким чином, основний сценарій навчань буде приділяти увагу саме до амфібійної компоненти. Крім українських військ, у цій компоненті братимуть участь Корпус морської піхоти США, підрозділи Грузії та миротворчий батальйон ЗС Молдови.

Нагадаємо, що 13 січня, в Херсонській області підрозділи протиповітряної оборони угруповання військ «Південь» провели тренування розрахунків зенітних ракетних комплексів.

Регулярную подборку актуальной проверенной информации от «Слово и дело» читайте в телеграм-канале Pics&Maps

Отримуйте оперативно найважливіші новини та аналітику від «Слово і діло» в вашому VIBER-месенджері.

ЧИТАЙТЕ у TELEGRAM

найважливіше від «Слово і діло»
Поділитися: