На Херсонщині підрозділи ЗСУ провели тренування з протиповітряної оборони

Читать на русском
У четвер, 13 січня, на Херсонщині підрозділи протиповітряної оборони угруповання військ «Південь» провели тренування розрахунків зенітних ракетних комплексів.
фото Генштабу ЗСУ

У четвер, 13 січня, на Херсонщині підрозділи протиповітряної оборони угруповання військ «Південь» провели тренування розрахунків зенітних ракетних комплексів.

Про це повідомляє Генеральний штаб ЗСУ у Facebook.

Новий європейський порядок: про що домовлятимуться НАТО та РФЦього тижня США, НАТО та країни ЄС намагаються шляхом переговорів з РФ зняти фактор військової напруги біля кордонів з Україною. Чого чекати від перемовин НАТО з РФ з українського питання –аналізував політолог Олександр Радчук.

За словами офіцера угруповання військ «Південь», серед потенційних цілей зенітних ракетних комплексів 9А33 БМ3 «Оса-АКМ» - ворожі безпілотники, гелікоптери, літаки та наземна техніка ворога.

«ЗРК «Оса-АКМ» має хорошу прохідність і може долати водні перешкоди вплав і має високі вогневі можливості і дозволяє знищувати різні цілі на відстані до 10 кілометрів, при цьому ціль можна виявити на відстані до 45 кілометрів. Тому саме для цього ми тренуємо особовий склад підрозділів протиповітряної оборони, бо маємо бути готовими до будь-яких можливих дій противника на адміністративному кордоні з тимчасово окупованою територією АР Крим», - зазначили у Генштабі.

Раніше у ЗСУ заявили про те, що у разі збройної російської агресії проти України військовослужбовці Збройних сил захищатимуть державу до останньої краплі крові.

Також нагадаємо, у вівторок, 11 січня, у Західному окрузі Росії розпочалися масштабні військові навчання біля українського кордону, а саме – у Воронезькій, Білгородській, Брянській та Смоленській областях.

Регулярную подборку актуальной проверенной информации от «Слово и дело» читайте в телеграм-канале Pics&Maps

Отримуйте оперативно найважливіші новини та аналітику від «Слово і діло» в вашому VIBER-месенджері.

ЧИТАЙТЕ у TELEGRAM

найважливіше від «Слово і діло»
Поділитися: