Російські війська біля українських кордонів можуть спровокувати небажану кризу – Шерман

Читать на русском
У США сподіваються, що російський президент Путін зробить правильний вибір і не почне проти України збройну агресію
Венді ШерманAP Photo

Скупчення російських військ на українському кордоні може спровокувати небажану кризу. Росія за допомогою зосередження армії намагається чинити тиск на НАТО, Європейський союз, Україну і США.

Про це заявила заступник Державного секретаря США Венді Шерман в коментарі американському телеканалу CNN.

Новий європейський порядок: про що домовлятимуться НАТО та РФЦього тижня США, НАТО та країни ЄС намагаються шляхом переговорів з РФ зняти фактор військової напруги біля кордонів з Україною. Чого чекати від перемовин НАТО з РФ з українського питання –аналізував політолог Олександр Радчук.

«Це провокаційний крок, що веде до ескалації напруженості та викликає велику стурбованість. Без сумніву, це може призвести до кризи... Я сподіваюся, що президент Путін зробить правильний вибір - почне деескалацію і братиме участь у дипломатичній роботі, а інакше зіткнеться з дуже тяжкими наслідками, як в економічній сфері, так і в інших, якщо вторгнеться на Україну або яким-небудь чином підірве або змусить здійснити зміни, про які український народ не просив» - заявила Шерман.

Раніше ми писали про те, що США поки не бачать можливості знайти великий компроміс з Росією в питанні розширення НАТО. Водночас США і європейські союзники залишаються прихильні до діалогу.

Також нагадаємо, Росія зажадала від США «залізобетонних гарантій» того, що Україна і Грузія ніколи не стануть членами НАТО.

Регулярную подборку актуальной проверенной информации от «Слово и дело» читайте в телеграм-канале Pics&Maps

Отримуйте оперативно найважливіші новини та аналітику від «Слово і діло» в вашому VIBER-месенджері.

ПІДПИСУЙТЕСЬ У GOOGLE NEWS

та стежте за останніми новинами та аналітикою від «Слово і діло»
Поділитися: