Велика приватизація: арештували 100% акцій заводу «Більшовик»

Читать на русском
Державне бюро розслідувань розслідує кримінальне провадження щодо можливого зловживання під час приватизації заводу Більшовик.
Фото - focus.ua

Державне бюро розслідувань розслідує кримінальне провадження щодо можливого зловживання службових осіб ФДМУ під час приватизації заводу «Більшовик».

Слідчі ДБР встановлюють обставини незаконного відчуження вказаного заводу з державної власності за заниженою вартістю, інформує пресслужба.

Велика приватизація: які об’єкти не можуть продати і як рік у рік змінюється їхня вартістьЯкі об’єкти вже кілька років поспіль планують продати у межах великої приватизації, але досі не можуть цього зробити, дивіться на інфографіці Слово і діло.

Експертизою встановлено, що звіт про оцінку майна, який використано для визначення вартості акцій заводу, не відповідає вимогам законодавства. Це могло негативно вплинути на достовірність такої оцінки.

11 січня 2022 року слідчий суддя, за клопотанням сторони обвинувачення, наклав арешт на 100 % статутного капіталу Першого київського машинобудівного заводу ( «Більшовик» - ред.)з метою збереження вказаного речового доказу.

Досудове розслідування триває.

Санкція статті передбачає покарання у вигляді позбавлення волі на строк до 6 років з позбавленням права обіймати певні посади чи займатися певною діяльністю на строк до 3 років.

Нагадаємо, київський завод «Більшовик» продали за 1,4 млрд грн.

Також ми писали, що у держбюджеті на 2021 рік було зазначено, дохід від приватизації становитиме 12 млрд грн.

Наші аналітики також писали, які об’єкти уже кілька років поспіль планують продати, але досі не могли цього зробити.

Отримуйте оперативно найважливіші новини та аналітику від «Слово і діло» в вашому VIBER-месенджері.

Регулярную подборку актуальной проверенной информации от «Слово и дело» читайте в телеграм-канале Pics&Maps

ЧИТАЙТЕ у TELEGRAM

найважливіше від «Слово і діло»
Поділитися: